Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έτοιμος για αναχώρηση ο Σαββίδης από το σχήμα που μέσω της Beltera κατέχει το 20% του ΟΛΘ

Έτοιμος για αναχώρηση ο Σαββίδης από το σχήμα που μέσω της Beltera κατέχει το 20% του ΟΛΘ
Η «καμένη γη», η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και οι πολιτικές παρενέργειες
Ορατό είναι το ενδεχόμενο, σύμφωνα με πληροφορίες, της αποχώρησης του ομίλου Ιβάν Σαββίδη από το κοινοπρακτικό σχήμα που μέσω της Beltera κατέχει το 20% του ΟΛΘ.
Παρά το γεγονός ότι το σχήμα εμφανίζεται απόλυτα εναρμονισμένο στις κινήσεις του οι διαφαινόμενες ανάγκες για επιπλέον χρηματοδότηση έχει προκαλέσει τη δυσφορία του Ιβάν Σαββίδη ειδικά προς την κυβέρνηση και οδεύει προς την ρευστοποίηση της συμμετοχής του στο λιμάνι με τους υπόλοιπους προς το παρόν να δείχνουν διάθεση να παραμείνουν και να αναπτύξουν τον ΟΛΘ.
Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι η κοινοπραξία κατηγόρησε ευθέως το ΤΑΙΠΕΔ και συνολικά το ελληνικό δημόσιο ότι τα στοιχεία που δόθηκαν κατά την περίοδο του διαγωνισμού δεν παρουσίαζαν ακριβοδίκαια την πραγματική εικόνα της εταιρίας. Από κυβερνητικής πλευράς δίνονται απαντήσεις μέσω διαρροών ότι οι νέοι ιδιοκτήτες του λιμανιού κινούνται σε λογικές καμένης γης και πως χρησιμοποιούν «δημιουργική λογιστική» για να παρουσιαστεί η εικόνα της εταιρίας δυσμενέστερη από ότι είναι.
Ωστόσο αν κάποιος παρατηρήσει τις προσαρμογές που έγιναν στις οικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύτηκαν δεν μπορεί να μην σχολιάσει ότι η απομείωση περιουσιακών στοιχείων ή το να λαμβάνονται προβλέψεις για πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στο παρελθόν είναι υποχρέωση της εταιρίας και να αναρωτηθεί γιατί δεν είχε γίνει τα προηγούμενα έτη όταν τον έλεγχο του ΟΛΘ είχαν οι διορισμένες από το ελληνικό δημόσιο διοικήσεις.
Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση στον ΟΛΘ θυμίζει καζάνι που βράζει και ίσως αποτελεί την αφετηρία για τη γενικότερη διάρρηξη των σχέσεων κυβέρνησης Σαββίδη μετά από μια μεγάλη περίοδο πολιτικού εναγκαλισμού.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης