Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (πρόεδρος Ιράν): Θα συνεχίσουμε την εγχώρια ανάπτυξη ακόμα και αν μας επιβληθούν νέες κυρώσεις

Rouhani (πρόεδρος Ιράν): Θα συνεχίσουμε την εγχώρια ανάπτυξη ακόμα και αν μας επιβληθούν νέες κυρώσεις
Ο ιρανός πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι η Τεχεράνη επιδιώκει τη δημιουργία εποικοδομητικών σχέσεων με τον υπόλοιπο κόσμο
Την πρόθεσή της να δημιουργήσει εποικοδομητικές σχέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο εξέφρασε για ακόμα μία φορά η πλευρά του Ιράν, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε σήμερα (8/5) ο πρόεδρος της χώρας, Hassan Rouhani, λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση του αμερικανού ομολόγου του, Donald Trump για την πορεία της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα.
Ειδικότερα, ο ιρανός πρόεδρος τόνισε ότι οι εποικοδομητικές σχέσεις με τον κόσμο αποτελούν «τη βάση της εξωτερικής μας πολιτικής», καθώς και βασική επιδίωξη της Τεχεράνης.
«Η κυβέρνησή μας έχει επιδιώξει από την αρχή σωστή, εποικοδομητική, αποτελεσματική και κερδοφόρα αλληλεπίδραση με τον κόσμο», ανέφερε ο ιρανός πρόεδρος μιλώντας ενώπιον αξιωματούχων του πετρελαϊκού κλάδου της χώρας.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «βεβαίως, μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις και ειδικές περιστάσεις στην περιοχή, γεγονός που σίγουρα θα αφήσουμε πίσω μας στο συντομότερο χρονικό διάστημα».
«Είναι πιθανό να αντιμετωπίσουμε ορισμένα προβλήματα για δύο ή τρεις μήνες, αλλά θα τα ξεπεράσουμε», τόνισε ο ιρανός πρόεδρος αναφορικά με το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε βάρος της Τεχεράνης.
Ωστόσο, κατέστησε σαφές ότι «είτε βρεθούμε υπό κυρώσεις είτε όχι, πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας», τονίζοντας παράλληλα ότι η ανάκαμψη της χώρας είναι πολύ σημαντική «για την ανάπτυξη της χώρας μας».
Αργότερα εντός της ημέρας, ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump αναμένεται να ανακοινώσει εάν οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στη συμφωνία του Ιράν με τη Δύση, ή αν θα αποσυρθεί, επιβάλλοντας παράλληλα νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.
Οι υπόλοιπες πλευρές που συμμετέχουν στη συμφωνία προσπαθούν να πείσουν την Ουάσιγκτον να μην αποσυρθεί από τη συμφωνία, την οποία και θεωρούν ότι είναι πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης