Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Maslov (Ρώσος πρέσβης): Δεν βλέπω την πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας

Maslov (Ρώσος πρέσβης): Δεν βλέπω την πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας
Ο Ρώσος πρέσβης, Andrey Maslov, έκανε λόγο για σημαντική βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα
Το σενάριο ενός θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας απέρριψε ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Andrey Maslov.
Ειδικότερα, ερωτηθείς -στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην ΕΡΤ- εάν «υπάρχει ο φόβος ενός θερμού επεισοδίου», ο Maslov τοποθετήθηκε λέγοντας: «Δεν βλέπω την πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου».
Ο Ρώσος πρέσβης υποστήριξε ότι «το κύριο χαρακτηριστικό της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας είναι ότι βασίζεται στο διεθνές δίκαιο» και κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας είπε χαρακτηριστικά: «Σε όλες τις δύσκολες συγκυρίες πρέπει να κυριαρχεί ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες, όπως η συνθήκη της Λωζάνης».
Σύμφωνα με τον Maslov, οι διαφορές που υπάρχουν πρέπει να λυθούν ειρηνικά, δια της διπλωματικής οδού», καθώς -όπως σημείωσε- «η Ελλάδα και η Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ».

Η επίσκεψη Τσίπρα στη Ρωσία

Εξάλλου, ο Ρώσος πρέσβης αναφέρθηκε και στις ελληνορωσικές σχέσεις αλλά και στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα.
Όπως δήλωσε ότι η χώρα του είναι πολύ ικανοποιημένη από το υψηλό επίπεδο της συνεργασίας των δύο χωρών.
Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις διμερείς σχέσεις στον τομέα της οικονομία, του εμπορίου και του τουρισμού, ειδικά τώρα που, όπως είπε, «διανύουμε το κοινό έτος τουρισμού που εγκαινιάστηκε πέρυσι στη Μόσχα και θα λήξη στην Αθήνα τον ερχόμενο Νοέμβριο».
Ο Maslov αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα, ύστερα από πρόσκληση του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin λέγοντας ότι οι ημερομηνίες θα οριστικοποιηθούν διά τη διπλωματικής οδού και προέβλεψε ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η ελληνική οικονομία 

Τέλος, μιλώντας για τη χώρα μας και ερωτηθείς «ποια είναι η επόμενη φάση για την έξοδο από τα μνημόνια», ο Ρώσος πρέσβης δήλωσε: «Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται καλά.
Διαπιστώνουμε σημαντική βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, εφόσον πέρυσι καταφέραμε να βελτιώσουμε τα οικονομικά στοιχεία της διμερούς μας σχέσεις σε όλους τους τομείς».
Ο Maslov αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον τομέα του εμπορίου δηλώνοντας ότι το εμπόριο επανήλθε στα 3,7 δισ. δολάρια, αύξηση κατά 27%, συγκρίνοντας με το προηγούμενο έτος, ενώ έκανε εκτενή αναφορά και στον τομέα του τουρισμού λέγοντας ότι την προηγούμενη χρονιά ήλθαν στη χώρα μας 900.000 Ρώσοι ενώ φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης