Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nestle: Συμφωνία για πώληση προϊόντων της Starbucks - Στα 7,15 δισ. δολ. το deal

tags :
Nestle: Συμφωνία για πώληση προϊόντων της Starbucks - Στα 7,15 δισ. δολ. το deal
Προϊόντα της Starbucks θα πουλά η Nestle, σε μια συμφωνία ύψους 7,15 δισ. δολ. σε μετρητά
Το ποσό των 7,15 δισ. δολ. σε μετρητά θα καταβάλει η Nestle στην Starbucks, προκειμένου να εξασφαλίσει τα δικαιώματα πώλησης των προϊόντων της αλυσίδας καφέ των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο, σε μια παγκόσμια συμμαχία που στόχο έχει την αναζωογόνηση των δύο αυτοκρατοριών στην αγορά καφέ.
Η συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα (7/5/2018) για μια επιχειρηματική δραστηριότητα με πωλήσεις 2 δισ. δολ. ενδυναμώνει τη θέση της Nestle, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία καφέ στον κόσμο προσπαθεί να ενισχύσει τον ρόλο της σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά.
Η Starbucks, που εδρεύει στο Σιάτλ και είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο αλυσίδα καφέ, ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να επισπεύσει επαναγορές μετοχών και ότι η συμφωνία αναμένεται να αρχίσει να ενισχύει τα κέρδη της ανά μετοχή το αργότερο έως το 2021.
Από την πλευρά της, η Nestle ανακοίνωσε ότι αναμένει η συμφωνία για την πώληση συσκευασμένου καφέ και ποτών της Starbucks να αρχίσει να συνεισφέρει θετικά στα κέρδη της έως το 2019.
Η συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει κανένα από τα καφέ της Starbucks αλλά επιτρέπει στη Nestle να πουλά καφέ της Starbucks σε μεμονωμένες κάψουλες και να διευρύνει τις πωλήσεις στιγμιαίου καφέ.
Σημειώνεται ότι η μετοχή της Nestle ενισχύεται σήμερα κατά 1%.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης