Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα δίνει όλα ο Erdogan ενόψει των εκλογών της 24ης Ιουνίου – Εντολή να ανοίξουν τα απόρρητα έγγραφα της Συνθήκης της Λωζάνης

tags :
Τα δίνει όλα ο Erdogan ενόψει των εκλογών της 24ης Ιουνίου – Εντολή να ανοίξουν τα απόρρητα έγγραφα της Συνθήκης της Λωζάνης
Να δοθούν στη δημοσιότητα για να μάθει ο λαός την αλήθεια είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας


Όλα του τα χαρτιά ρίχνει στην προεκλογική μάχη και ενόψει των εκλογών της 24ης Ιουνίου ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayip Erdogan, ο οποίος σε μια προσπάθεια να πετύχει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, έδωσε εντολή στον Τούρκο ΥΠΕΞ, M. Cavusoglu να δοθούν στη δημοσιότητα τα απόρρητα έγγραφα που αφορούν στη Συνθήκη της Λωζάνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak, ο Erdogan ζήτησε όλα αυτά τα έγγραφα να δοθούν στη δημοσιότητα προκειμένου να μάθει ο τουρκικός λαός όλη την αλήθεια σχετικά με το «ποιος έδωσε τα νησιά του Αιγαίου στην Ελλάδα».
Όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, το δημοσίευμα της Yeni Safak, το οποίο επικαλείται πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, υποστηρίζει πως η Άγκυρα συγκεντρώνει, μέσω της Γαλλίας, όλα τα διαβαθμισμένα έγγραφα που αφορούν στη συνθήκη της Λωζάνης.
Πρόκειται για έναν ακόμα τρόπο προκειμένου ο Erdogan να επιτεθεί κατά της κεμαλικής αντιπολίτευσης που τον κατηγορεί για υποχωρητικότητα έναντι της Ελλάδας στο Αιγαίο.
Υπενθυμίζεται ότι εδώ και δύο χρόνια ο Erdogan έχει υιοθετήσει μια έντονη ρητορική αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης που αποτελεί και την κύρια συνθήκη ίδρυσης του τουρκικού κράτους, κάνοντας λόγο για τα «σύνορα της καρδιάς μας».
Χθες πάντως ο Erdogan μιλώντας σε προεκλογική του συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν έχει εγκαταλείψει το στόχο της για ένταξη στην ΕΕ, κατηγορώντας την Ευρώπη ότι δεν δείχνει την ίδια αποφασιστικότητα, είπε ότι το νέο προεδρικό σύστημα, το οποίο θα ισχύσει μετά τις εκλογές, θα δώσει νέα ώθηση στην οικονομία,υποσχέθηκε χαμηλότερα επιτόκια και μείωση του πληθωρισμού και επεσήμανε πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν προκειμένου να περιοριστούν οι τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης