Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στάση αναμονής τηρεί το Ισραήλ ενόψει της απόφασης Trump για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν

Στάση αναμονής τηρεί το Ισραήλ ενόψει της απόφασης Trump για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν
O πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu απέρριψε το επιχείρημα των υπερασπιστών της συμφωνίας, βάσει του οποίου έως σήμερα, το Ιράν δεν έχει παραβιάσει τους όρους της συμφωνίας

Στάση αναμονής τηρεί το Ισραήλ ενόψει της απόφασης του Αμερικανού προέδρου Donald Trump σχετικά με τη διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, η οποία αναμένεται στις 12 Μαΐου 2018.
Το Ισραήλ δηλώνει, πως δεν έχει ενημερωθεί μέχρι στιγμής για την απόφαση που θα λάβει ο Trump σχετικά με το ενδεχόμενο απόσυρσης της Ουάσιγκτον από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν,  όπως έκανε γνωστό υψηλόβαθμος αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).
Μέχρι στιγμής, η ισραηλινή κυβέρνηση δεν γνωρίζει «ποια θα είναι η απόφαση του  Trump» διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος.
«Δεν μου το είπε» όμως «πιστεύω ότι παραμένει δύσπιστος» επί του θέματος, συμπλήρωσε η ίδια πηγή.
Από την πλευρά του σήμερα (6/5/2018) ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu απέρριψε το επιχείρημα των υπερασπιστών της συμφωνίας για τα πυρηνικά της Τεχεράνης, σύμφωνα με το οποίο έως σήμερα, το Ιράν δεν έχει παραβιάσει τους όρους της συμφωνίας.
«Εάν δεν παραβιάζετε μια επικίνδυνη συμφωνία, αυτό δεν την καθιστά λιγότερο επικίνδυνη» σημείωσε o Ισραηλινός πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης