Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκαταστάσεις της PDVSA στην Καραϊβική στοχεύει η πετρελαϊκή εταιρεία Conoco, μετά από δικαστική απόφαση

Εγκαταστάσεις της PDVSA στην  Καραϊβική στοχεύει η  πετρελαϊκή εταιρεία Conoco, μετά από δικαστική απόφαση
Η αμερικανική επιχείρηση στοχεύει τις εγκαταστάσεις της PDVSA στην  Καραϊβική στα νησιά Bonaire και St. Eustatius, που διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στις εξαγωγές πετρελαίου
Για την ιδιοποίηση των εγκαταστάσεων της PDVSA στην Καραϊβική  κινείται ο αμερικανικός πετρελαϊκός όμιλος  ConocoPhillips μετά την επιδίκαση ποσού 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων διεθνούς διαιτητικού δικαστηρίου για την εθνικοποίηση έργων από την εταιρεία της Βενεζουέλας.
Η αμερικανική επιχείρηση στοχεύει τις εγκαταστάσεις της PDVSA στην  Καραϊβική στα νησιά Bonaire και St. Eustatius, που διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στις εξαγωγές πετρελαίου, την κύρια πηγή εσόδων της χώρας.
Η PDVSA βασίζεται στις εγκαταστάσεις αυτές για επεξεργασία, αποθήκευση και ανάμιξη του πετρελαίου του.
«Θα συνεργαστούμε με την κοινότητα και τις τοπικές αρχές για την αντιμετώπιση ζητημάτων που ενδέχεται να προκύψουν ως αποτέλεσμα των μέτρων εφαρμογής», ανέφερε η ConocoPhillips στο Reuters.
Το διεθνές δικαστήριο, που εξέδωσε τη σχετική απόφαση δεν διαθέτει κανένα μέσο για την επιβολή των αποφάσεών του αλλά θεωρείται από την αμερικανική εταιρεία ως ένα πρώτο βήμα σε μια σειρά νομικών αγωγών για αποζημίωση για την απαλλοτρίωση των περιουσιακών της στοιχείων στη Βενεζουέλα .
Η PDVSA δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος.
Η οικονομία της Βενεζουέλας με περιορισμένες ταμειακές ροές, σχεδόν εξ ολοκλήρου εξαρτώμενη από τις εξαγωγές πετρελαίου, βρίσκεται σε  βαθιά ύφεση με υπερπληθωρισμό και σοβαρή έλλειψη φαρμάκων και τροφίμων.
Επίσης έχει πληγεί σε σημαντικό βαθμό από τις αμερικανικές κυρώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης