Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Βήμα πίσω από το Κίνημα Πέντε Αστέρων - «Ναι» σε κυβέρνηση με τη Λέγκα υπό όρους

Ιταλία: Βήμα πίσω από το Κίνημα Πέντε Αστέρων - «Ναι» σε κυβέρνηση με τη Λέγκα υπό όρους
Ο πολιτικός αρχηγός των Πέντε Αστέρων, προχώρησε ένα βήμα πίσω, σχετικά με την μέχρι τώρα απαίτησή του να μπορέσει ο ίδιος να ηγηθεί της νέας κυβέρνησης
Την πρότασή του για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης κατέθεσε ο υποψήφιος πρωθυπουργός των Πέντε Αστέρων, Luigi Di Maio στην ιταλική δημόσια τηλεόραση.
«Λέμε "ναι" σε μια κυβέρνηση των Πέντε Αστέρων με την Lega , με πρωθυπουργό που να μην ανήκει στην ηγεσία των δυο κομμάτων, αλλά χωρίς την  Forza Italia του Silvio Belrusconi», δήλωσε ο Di Maio.
Ο πολιτικός αρχηγός των Πέντε Αστέρων, προχώρησε ένα βήμα πίσω, σχετικά με την μέχρι τώρα απαίτησή του να μπορέσει ο ίδιος να ηγηθεί της νέας κυβέρνησης.
 Όπως εξήγησε, η λύση αυτή «θα μπορούσε να επιτρέψει να αποτραπεί το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης ψυχρών τεχνοκρατών».
 Αναμένεται, τώρα, η απάντηση της Lega, ενόψει και του αυριανού νέου γύρου διαβουλεύσεων (7/5) του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, Sergio Mattarella με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.
Μέχρι σήμερα, ο γραμματέας της  Lega, Matteo Salvini, έχει επαναλάβει ότι θέλει να συγκυβερνήσει με τα Πέντε Αστέρια, αλλά και με την Forza Italia του «πρώην Καβαλιέρε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης