Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το πολεμικό μανιφέστο του Erdogan: Έτοιμοι οι στρατιώτες μας για νέες αποστολές

Το πολεμικό μανιφέστο του Erdogan: Έτοιμοι οι στρατιώτες μας για νέες αποστολές
Μιλώντας σε χιλιάδες υποστηρικτές του στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι, οι Ευρωπαίοι δεν έδειξαν την ίδια αποφασιστικότητα για το θέμα
Η Τουρκία δεν παραιτήθηκε ποτέ από το στόχο της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως δήλωσε σήμερα (6/5) ο Recep Tayyip Erdogan, παρουσιάζοντας το μανιφέστο του για τις εκλογές της 24ης Ιουνίου 2018 ενώ έμφαση έδωσε στις νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις που προετοιμάζει. 
Μιλώντας σε χιλιάδες υποστηρικτές του στην Κωνσταντινούπολη κατέστησε σαφές πως η Τουρκία θα πραγματοποιήσει νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά μήκος των συνόρων της μετά τις δύο που προηγήθηκαν:
 «Δεν θα σταματήσουμε να περιορίζουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Θα προσθέσουμε και νέες επιχειρήσεις στην "Ασπίδα του Ευφράτη" και στον "Κλάδο Ελαίας".
Οι στρατιώτες μας είναι έτοιμοι για νέες αποστολές», είπε ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στις δύο επιχειρήσεις που πραγματοποίησε η χώρα στη Συρία.
Ο Erdogan έχει προειδοποιήσει, πως θα επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Afrin εναντίον των Κούρδων (YPG) πιο ανατολικά πλησίον του Manbij, όπου βρίσκονται στρατεύματα των ΗΠΑ, κινδυνεύοντας έτσι να βρεθεί αντιμέτωπος με τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ.
Η Τουρκία θεωρεί το YPG επέκταση του παράνομου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) και έχει εξοργισθεί με την υποστήριξη των ΗΠΑ στις πολιτοφυλακές αυτές.
Ο Τούρκος πρόεδρος  δήλωσε επίσης ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να πραγματοποιήσει κοινή επίθεση εναντίον Κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ.
Κατά τα άλλα και αναφερόμενος στην ενταξιακή διαδικασία για την Τουρκία ο Erdogan υπογράμμισε πάντως ότι, οι Ευρωπαίοι δεν έδειξαν την ίδια αποφασιστικότητα για το θέμα.
Η Τουρκία άρχισε συνομιλίες για την ένταξή της στην ΕΕ το 2005, 18 χρόνια μετά την υποβολή αίτησης, αναφέρει το Reuters.
Τις διαπραγματεύσεις επιβράδυναν μία σειρά παράγοντες, όπως το Κυπριακό και οι αντιδράσεις Γερμανίας και Γαλλίας στην ενταξιακή διαδικασία ενώ το 2016 οι συνομιλίες επί της ουσίας έχουν καταρρεύσει. 
Ο Erdogan τόνισε επίσης ότι το νέο προεδρικό σύστημα, το οποίο θα ισχύσει μετά τις εκλογές, θα δώσει νέα ώθηση στην οικονομία και υποσχέθηκε χαμηλότερα επιτόκια και μείωση του πληθωρισμού.
Εξάλλου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης