Πολιτική

Παππάς: Ο Τσίπρας θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός μετά τον Σημίτη, ο οποίος θα εξαντλήσει τη θητεία του

Παππάς: Ο Τσίπρας θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός μετά τον Σημίτη, ο οποίος θα εξαντλήσει τη θητεία του
"Θα διορθώσουμε τις αδικίες που προκάλεσαν τα μνημόνια σε βάρος των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων", αναφέρει ο Ν. Παππάς
Οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019 και μάλιστα, «ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός μετά τον Κώστα Σημίτη, την τετραετία 2000 – 2004, ο οποίος θα εξαντλήσει τη θητεία του», τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς, σε συνέντευξή του στη Realnews.
Ο υπουργός σημειώνει ότι η κυβέρνηση έχει ήδη σχεδιάσει και θα υλοποιήσει την επόμενη ημέρα «με προοδευτικές θεσμικές τομές και υπέρ του κόσμου της εργασίας».
«Θα είμαστε εμείς που θα διορθώσουμε τις αδικίες που προκάλεσαν τα μνημόνια σε βάρος των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και αυτή την εντολή θα μας τη δώσουν οι πολίτες», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Ακόμη, εκτιμά ότι η ΝΔ βρίσκεται «σε ένα δραματικό υπαρξιακό πολιτικό αδιέξοδο», ζητώντας «να αφήσει, προς το παρόν, τα αιτήματα για πρόωρες εκλογές και ας εξηγήσει στον κόσμο γιατί δεν συνέβη τίποτα από όσα προέβλεπε, όσο το πρόγραμμά μας πετυχαίνει.
Ας εξηγήσει γιατί η οικονομία επί των ημερών μας ανακάμπτει, γιατί απέτυχαν τα σενάρια περί "αριστερής παρένθεσης”».
Αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Παππάς επισημαίνει πως «η τοπική αυτοδιοίκηση, με την εφαρμογή της απλής αναλογικής, είναι κατεξοχήν ένας τομέας όπου μπορούν και πρέπει να οικοδομηθούν ευρύτατες προοδευτικές συμμαχίες, ενώ και η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι μια διαδικασία η οποία χρειάζεται προοδευτικές συγκλίσεις».
Τέλος, ο κ. Παππάς αναφέρει ότι «η ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης -χορήγηση 5 αδειών και καταβολή σημαντικού συνολικού τιμήματος- κατέρριψε τις θέσεις όσων μιλούσαν για δυνατότητα δημοπράτησης απεριόριστου αριθμού αδειών και μη ανάγκη καταβολής τιμήματος εκ μέρους των σταθμών», προσθέτοντας ότι  «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί ζητούσαν απεριόριστες και "τζάμπα” άδειες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης