Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Buffett για τον εμπορικό πόλεμο: ΗΠΑ και Κίνα δεν θα οδηγηθούν σε κάτι τόσο εξαιρετικά ανόητο

Ο Buffett για τον εμπορικό πόλεμο: ΗΠΑ και Κίνα δεν θα οδηγηθούν σε κάτι τόσο εξαιρετικά ανόητο
Το εμπόριο είναι τεράστιο ζήτημα και επίσης προφανές ότι τα οφέλη είναι μεγάλα και ο κόσμος εξαρτάται από αυτό σε μεγάλο βαθμό για την πρόοδό του, σημείωσε ο Buffett
Απίθανο θεωρεί ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Warren Buffett το ενδεχόμενο ΗΠΑ και Κίνα να οδηγηθούν σε «κάτι εξαιρετικά ανόητο», υπονοώντας την πιθανότητα ενός εμπορικού πολέμου.
«Οι ΗΠΑ και η Κίνα πρόκειται να είναι οι δύο μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου, οικονομικά αλλά και σε άλλους τομείς για πάρα πολύ καιρό», δήλωσε ο Buffett στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της Berkshire Hathaway στην Ομάχα της Νεμπράσκα.
«Έχουμε πολλά κοινά συμφέροντα και όπως και κάθε δύο μεγάλες οικονομικές οντότητες, υπάρχουν στιγμές έντασης αλλά είναι μία αμοιβαία κατάσταση, λόγω του παγκόσμιου εμπορίου», συνέχισε ο Buffett.
«Θα υπάρξουν διαφωνίες στο εσωτερικό μετά των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων αλλά θα υπάρξουν και διαφωνίες με άλλες χώρες σχετικά με το εμπόριο», σημείωσε ο  Buffett.
«Είναι τεράστιο ζήτημα και επίσης προφανές ότι τα οφέλη είναι μεγάλα και ο κόσμος εξαρτάται από αυτό σε μεγάλο βαθμό για την πρόοδό του.
Δύο έξυπνες χώρες δεν θα κάνουν κάτι εξαιρετικά ανόητο», τόνισε ο 87χρονος δισεκατομμυριούχος.
Η αμερικανική κυβέρνηση τήρησε σκληρή γραμμή στις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα, απαιτώντας μείωση των κινεζικών εμπορικών πλεονασμάτων κατά 200 δισεκατομμύρια με τις ΗΠΑ, ραγδαία χαμηλότερους δασμούς και προηγμένες τεχνολογικές επιδοτήσεις, σύμφωνα με το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης