Τελευταία Νέα
Διεθνή

GS: Μία πρωταγωνίστρια reality το νέο «καυτό» απόκτημα – Υπεύθυνη για στεγαστικά δάνεια

tags :
GS: Μία πρωταγωνίστρια reality το νέο «καυτό» απόκτημα – Υπεύθυνη για στεγαστικά δάνεια
Η μονάδα ψηφιακής τραπεζικής Marcus της GS περνά στην αντεπίθεση με τη… Jojo Flecher
Πριν από 10 χρόνια (το 2008) η Goldman Sachs ήταν μεταξύ αυτών που στοιχημάτισαν κατά της δευτερογενούς αγοράς στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ και προϊόντων όπως τα τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια subprime (Residential Mortgage Backed Securities).
Η Goldman «παρέσυρε» σε αυτήν την απόφαση και κάποιους από τους πιο γνωστούς της πελάτες, όπως ο John Paulson, οι οποίοι κέρδισαν τελικά αρκετά εκατ. δολάρια από αυτήν τους την απόφαση.
Σήμερα, 10 χρόνια μετά η Goldman Sachs ευελπιστεί ότι θα κερδίσει εκ νέου από την αγορά subprime, όχι όμως μέσω shorting των τιτλοποιημένων δανείων αλλά μέσω της… παροχής τους.
Πριν από 1,5 έτος ο κορυφαίος αμερικανικός χρηματοοικονομικός όμιλος δημιούργησε μία μονάδα ψηφιακής τραπεζικής, η οποία σήμερα διαθέτει καταθέσεις 20 δισ. δολαρίων και μη εξασφαλισμένα δάνεια 2,4 δισ. δολαρίων.
Η νέα μονάδα φέρει την επωνυμία Marcus και αποτελεί ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιεί η GS προκειμένου να επιτύχει ετήσια έσοδα πέντε δισ. δολαρίων έως το 2020.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, η Goldman Sachs στοχεύει στους «ριψοκίνδυνους» δανειολήπτες, παρέχοντας δάνεια σε ανθρώπους με αποδεδειγμένα ιδιαίτερα χαμηλή πιστοληπτική αξιοπιστία.
Δηλαδή αυτούς που κοινώς χαρακτηρίζονται ως δανειολήπτες «subprime».
Όπως είναι φυσικό οι αναλυτές αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την απόφαση της Goldman Sachs, καθώς θεωρούν ότι εξακολουθεί να υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι στη συγκεκριμένη αγορά.
Πάντως η ίδια η Goldman δια στόματος του επικεφαλής της Lloyd Blakfein η τράπεζα έχει φροντίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να μη διακινδυνέψει τα κεφάλαιά της, ενώ ταυτόχρονα εισέρχεται δυναμικά, εν γένει, στην αγορά δανείων τόσο στεγαστικών όσο και καταναλωτικών.
Παράλληλα αλλάζει και πλήρως την εικόνα της, προχωρώντας σε μία πρόσληψη που πραγματικά έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας και όχι μόνο.
Ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη της Marcus, το οποίο θα αναλάβει τόσο την προβολή της συγκεκριμένης μονάδας όσο και την παροχή supbrime δανείων είναι η κυρία Jojo Flecher.
Πρόκειται για τηλεοπτική περσόνα των ΗΠΑ, παρουσιάστρια του reality «Η Εργένισσα» («The Bachelorette») και πρώην μεσίτρια από το Τέξας.
Η κυρία Flecher θα είναι το πρόσωπο της Macrus, ενώ εάν κρίνει κάποιος από την εμφάνισή της, μάλλον δύσκολα θα μπορέσει κάποιος δανειολήπτης να της αρνηθεί οτιδήποτε.
Για του λόγου το αληθές:













www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης