Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Muharrem İnce θα είναι ο αντίπαλος του Erdogan στις προεδρικές εκλογές

O Muharrem İnce θα είναι ο αντίπαλος του Erdogan στις προεδρικές εκλογές
O Muharrem İnce θα είναι ο αντίπαλος του Erdogan στις προεδρικές εκλογές 
Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), ο μεγαλύτερος σχηματισμός της τουρκικής αντιπολίτευσης, όρισε σήμερα τον βουλευτή Muharrem İnce για να αντιμετωπίσει τον αρχηγό του κράτους T. Erdogan στις πρόωρες προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Ιουνίου.
Το CHP φαίνεται να έχει συμφωνήσει για εκλογική συμμαχία με το κόμμα Iyi, το ισλαμιστικό κόμμα Saadet και το Δημοκρατικό Κόμμα, σχηματίζοντας ευρύ μέτωπο κατά του T. Erdogan.
Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό κόμμα (CHP), το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο σχηματισμό της Τουρκικής αντιπολίτευσης, όρισε τον Muharrem İnce ως υποψήφιο για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στις 24 Ιουνίου.
Ο Muharrem İnce, πρόκειται να αντιμετωπίσει τον πρόεδρο της κυβέρνησης, T. Erdogan, του κόμματος «Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης».
Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης δήλωσε, «με την άδεια του Θεού και τη βούληση του έθνους, στις 24 Ιουνίου, θα εκλεγώ πρόεδρος».
Υπενθυμίζεται ότι το CHP δεν έχει κερδίσει ποτέ ενάντια στο κόμμα του Ερντογάν, εδώ και 15 χρόνια.
Επιπλέον, ο Muharrem İnce, δήλωσε σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στην Ανκάρα, ότι θα είναι πρόεδρος «όλων» και «αμερόληπτος», υπογραμμίζοντας ότι «θα γράψουμε ιστορία».
Σύμφωνα με το Reuters, με την επιλογή αυτή, το CHP θέλει να πολεμήσει τον πρόεδρο της Τουρκίας στο πεδίο της σκληρής ρητορικής πολιτικής, με το βουλευτή Muharrem İnce, πρώην εκπαιδευτικό φυσικής και χημείας.
Το CHP αναμένεται να συμμαχήσει εκλογικά με το κόμμα Iyi, το ισλαμιστικό κόμμα Saadet και το Δημοκρατικό Κόμμα, σχηματίζοντας ευρύ μέτωπο κατά του T. Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης