Τελευταία Νέα
Διεθνή

Xinhua: Συμφώνησαν σε ορισμένα σημεία της εμπορικής τους διαμάχης Κίνα - ΗΠΑ, αλλά οι διαφορές παραμένουν

Xinhua: Συμφώνησαν σε ορισμένα σημεία της εμπορικής τους διαμάχης Κίνα - ΗΠΑ, αλλά οι διαφορές παραμένουν
Σε συμφωνία σε ορισμένα θέματα της εμπορικής διαμάχης μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ έχουν καταλήξει υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τις δύο χώρες, ωστόσο οι διαφορές παραμένουν
Σε συμφωνία σε ορισμένα θέματα της εμπορικής διαμάχης μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ φέρεται να έχουν καταλήξει υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τις δύο χώρες, ωστόσο οι διαφορές σε άλλα ζητήματα παραμένουν «σχετικά μεγάλες», όπως μεταδίδει σήμερα (4/5/2018) το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων «Xinhua».
Σύμφωνα με το «Xinhua», οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν, πάντως, να επιλύσουν τις εμπορικές τους διαμάχες μέσω διαλόγου.
Στις συνομιλίες που διεξήχθησαν χθες και σήμερα συμμετείχαν μια υψηλού επιπέδου αμερικανική αντιπροσωπεία σε θέματα εμπορίου, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών, Steven Mnuchin, και υψηλόβαθμοι Κινέζοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, Liu He.
Οι εμπορικές συνομιλίες ήταν «ειλικρινείς, αποτελεσματικές και εποικοδομητικές», αναφέρει το «Xinhua», χωρίς, ωστόσο, να παρέχει λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο, οι αξιωματούχοι αντάλλαξαν απόψεις για την επίλυση δασμολογικών και μη δασμολογικών ζητημάτων, τη διεύρυνση των διμερών επενδύσεων και την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας.
«Έχουμε πολύ καλές συζητήσεις», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Mnuchin, καθώς αποχωρούσε από το ξενοδοχείο του.
Σύμφωνα με δύο πηγές του «Reuters», η αμερικανική αντιπροσωπεία υπέβαλε ένα έγγραφο στους Κινέζους πριν από τις συνομιλίες, ζητώντας από την Κίνα να μειώσει το εμπορικό της πλεόνασμα με τις ΗΠΑ κατά 200 δισ. δολ. έως το 2020 και να μειώσει τους δασμούς σε όλα τα προϊόντα σε επίπεδα όχι υψηλότερα από αυτά που επιβάλλονται από τις ΗΠΑ.
Η αντιπροσωπεία ζήτησε επίσης από την Κίνα να παύσει τις επιχορηγήσεις για την προηγμένη τεχνολογία, σύμφωνα με τις πηγές.
Κινέζοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η πρόταση είναι «άδικη», όπως ανέφερε δημοσίευμα της εφημερίδας «Wall Street Journal», επικαλούμενη πρόσωπα με γνώση των διαπραγματεύσεων.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης