Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Περαιτέρω άνοδο κατά +2,1% σημείωσαν οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Μάρτιο 2018

Ευρωζώνη: Περαιτέρω άνοδο κατά +2,1% σημείωσαν οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Μάρτιο 2018
Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2018, ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε οραική άνοδο της τάξεως του +0,1%
Περαιτέρω άνοδο κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα σημερινά (3/5) στοιχεία της Eurostat, με τα αποτελέσματα να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά +2,1% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2017, την ίδια στιγμή που η μηνιαία άνοδος του δείκτη διαμορφώθηκε στο +0,1%.
Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,6% σε ετήσια βάση, ενώ η μηνιαία άνοδος ανήλθε στο +0,1%.
Σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μηνιαία άνοδος του ΔΤΠ διαμορφώθηκε στο +0,2%, ενώ σε σχέση με τον Μάρτιο του 2017, η άνοδος διαμορφώθηκε στο +2,4%.
Καθοριστικό ρόλο για την ετήσια άνοδο στις τιμές παραγωγού διαδραμάτισαν οι τιμές στον τομέα της ενέργειας, οι οποίες πραγματοποίησαν «άλμα» της τάξεως του +3,9%, καθώς και οι τιμές στα ενδιάμεσα αγαθά, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά +2,2%.
Παράλληλα, οι τιμές στα καταναλωτικά αγαθά ενισχύθηκαν κατά +1% σε ετήσια βάση, ενώ η άνοδος στις τιμές των διαρκών και μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών ανήλθε στο +0,9%.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος σημειώθηκε σε Εσθονία (+7,3%) και Βουλγαρία (+4,8%) ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε σε Κύπρο (-2%), Ιρλανδία και Λουξεμβούργο (αμφότερες στο -1,6%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης