Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επανεκκίνηση συζητήσεων για τις γαλλικές φρεγάτες

Επανεκκίνηση συζητήσεων για τις γαλλικές φρεγάτες
Τα στελέχη της DGA θα συναντηθούν με στελέχη της ΓΔΑΕΕ και του ΠΝ.
Μικτό κλιμάκιο της Γαλλικής εταιρείας NAVAL GROUP αναμένεται σήμερα στο ΓΕΝ, όπου θα έχει ακόμη μια συνάντηση με τους επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού στους οποίους έχουν ήδη προβεί στην παρουσίαση κάποιων τεχνικών στοιχείων των γαλλικών πολεμικών σκαφών, κατά τις προπαρασκευαστικές επαφές τους στη ΓΔΑΕΕ.
Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Φεβρουαρίου τεχνικό κλιμάκιο, της Naval Group που συνοδευόταν και από εκπρόσωπο της DGA, δηλαδή της αντίστοιχης γαλλικής Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και εκπρόσωπο του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, παρουσίασε τις προδιαγραφές και τις δυνατότητες των Belh@rra στους Έλληνες διαπραγματευτές της ΓΔΑΕΕ και στα εξειδικευμένα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού.
Σε επόμενη, επίσης, συνάντησή τους στις αρχές Μαρτίου με τα στελέχη της Γαλλικής εταιρείας, τα στελέχη της ΓΔΑΕΕ έκαναν εισαγωγή σε πιο εξειδικευμένα τεχνικά θέματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϋπολογισμός του υπό συζήτηση προγράμματος είναι της τάξης του €1,5 δις και θα αφορά στην απόκτηση δυο συν δυο φρεγατών είτε Belh@rra, είτε των τύπων Fremm, Gowind, ανάλογα και με τις απαιτήσεις και του ΓΕΝ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για τη χρηματοδότηση της προμήθειας των νέων φρεγατών του Ελληνικού Στόλου, έχουν συζητηθεί κάποιες προτάσεις κατά την πρόσφατη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με το Γάλλο Πρόεδρο. Μια σκέψη είναι το πρόγραμμα να “αιμοδοτηθεί” οικονομικά από τα υπερ-κέρδη των ελληνικών ομολόγων που δεν έχουν επιστραφεί στην Τράπεζα της Ελλάδος από την Γαλλική Κεντρική Τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης