Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αποκλείει εκλογές τον Ιούνιο 2018 ο ιταλός πρόεδρος - Θέλει προσωρινή κυβέρνηση

Reuters: Αποκλείει εκλογές τον Ιούνιο 2018 ο ιταλός πρόεδρος - Θέλει προσωρινή κυβέρνηση
Αποκλείει το ενδεχόμενο νέων εθνικών εκλογών τον Ιούνιο 2018 ο πρόεδρος της Ιταλίας, Sergio Mattarella, σύμφωνα με το Reuters
Αποκλείει το ενδεχόμενο νέων εθνικών εκλογών τον Ιούνιο 2018 ο πρόεδρος της Ιταλίας, Sergio Mattarella, ενώ δείχνει να θέλει να επιλύσει το πολιτικό αδιέξοδο με μια προσωρινή κυβέρνηση, όπως μεταδίδει σήμερα (2/5/2018) το «Reuters», επικαλούμενο πηγή από το προεδρικό γραφείο.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τις ιταλικές εκλογές του Μαρτίου, η κεντροδεξιά συμμαχία υπό την ηγεσία της Λέγκας κέρδισε τις περισσότερες έδρες, ενώ το Κίνημα Πέντε Αστέρων αναδείχθηκε ως το μεγαλύτερο κόμμα.
Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) βρέθηκε στην τρίτη θέση.
Όλες οι προσπάθειες για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνασπισμού έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής και με ελάχιστες επιλογές να βρίσκονται πλέον στο τραπέζι, ο ηγέτης του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Luigi Di Maio, ζήτησε αυτή την εβδομάδα άμεση επιστροφή στις κάλπες.
Ωστόσο πηγή από το γραφείο του Mattarella δήλωσε ότι ο ιταλός πρόεδρος δεν πρόκειται να προκηρύξει εκλογές για τον Ιούνιο και ότι αντ’ αυτού θα προτιμήσει τον σχηματισμό μιας προσωρινής κυβέρνησης που θα προχωρήσει τον προϋπολογισμό για το 2019.
«Ο πρόεδρος αισθάνεται έντονα ότι πρέπει να εγκρίνουμε έναν προϋπολογισμό», δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας: «αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη κυβέρνησης που να μπορεί να διαρκέσει μέχρι τουλάχιστον τον Δεκέμβριο».
Ωστόσο, σύμφωνα με την πηγή, δεν θα μπορούσαν να αποκλειστούν εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο αν δεν βρεθεί άλλη λύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης