Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Απομακρύνεται από τα χαμηλά 12 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Απρίλιο 2018 - Στις 53,8 μονάδες ο PMI

Γαλλία: Απομακρύνεται από τα χαμηλά 12 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Απρίλιο 2018 - Στις 53,8 μονάδες ο PMI
Ο μεταποιητικός κλάδος της Γαλλίας παρέμεινε σε θετικό έδαφος για 19ο συνεχόμενη μήνα
Οριακή άνοδο σημείωσε ο μεταποιητικός κλάδος της Γαλλίας για τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (2/5) στοιχεία της Markit, μετά την πρόσφατη επιβράδυνση που σημείωσε, παραμένοντας για ακόμα έναν μήνα σε θετικό έδαφος.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 53,8 μονάδες, έναντι 53,8 μονάδων τον Μάρτιο του 2018, ο οποίος και είχε αποτελέσει τη χαμηλότερη τιμή των τελευταίων 12 μηνών.
Παράλληλα, ο PMI παρέμεινε πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία χωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση, για 19ο συνεχόμενο μήνα, με τους υποδείκτες του κλάδου να σημειώσουν όλοι βελτίωση.
Ο τομέας των νέων επιχειρήσεων σημείωσε νέα άνοδο, η οποία ωστόσο είναι η ασθενέσθερη των τελευταίων 12 μηνών, την ίδια στιγμή που οι νέες παραγγελίες εξαγωγών ενισχύθηκαν για 19 συνεχόμενο μήνα.
Δεχόμενη ώθηση από την αυξημένη πελατειακή ζήτηση, οι εταιρείες του κλάδο προσέλαβαν επιπλέον εργατικό προσωπικό, επεκτείνοντας την τρέχουσα περίοδο δημιουργία θέσεων εργεσίας στο ενάμιση έτος.
Επιπλέον, η παραγωγή του κλάδου αυξήθηκε με ταχύτερο ρυθμό κατά τη διάρκεια του Απριλίου, αντιστρέφοντας την επιβράδυνση των προηγουμενων μηνών, ενώ οι επιχειρήσεις αναμένουν πλέον περαιτέρω άνοδο της παραγωγής μέσα στους ερχόμενους δώδεκα μήνες.
«Έχοντας καταγράψει επιβράδυνση τους προηγούμενους τρεις μήνες, ο ρυθμός ανάπτυξης του μεταποιητικού κλάδου της Γαλλίας ήταν ως επί το πλείστον αμετάβλητος κατά την έναρξη του δευτέρου τριμήνου», δήλωσε ο οικονομολόγος της Markit, Alex Gill, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η παραγωγή και η στελέχωση αυξήθηκε με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με τον Μάρτιο».
«Η επιβράδυνση στη ζήτηση που έχει παρατηρηθεί από την έναρξη του 2018 μπορεί να συνδεθεί εν μέρει με τις κακές καιρικές συνθήκες, ενώ οι πρόσφατες απεργίες στα τραίνα της χώρας ενδέχεται να διαδραμάτισαν επίσης κάποιο ρόλο», πρόσθεσε ο Gill.



www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης