Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Οι τουρκικές κυβερνοεπιθέσεις είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου

Οι τουρκικές κυβερνοεπιθέσεις είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου
Πώς αναπτύσσεται ο υβριδικός πόλεμος του Erdogan.
Με αφορμή τις πρόσφατες τουρκικές κυβερνοεπίθεσης στο ΑΠΕ και στην τοπική εφημερίδα "Ρεθεμνιώτικα Νέα", θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε ποια είναι η στρατηγική του υβριδικού πολέμου του Erdogan.
Πρόκειται για συνδυαστική προσέγγιση κλιμάκωσης των απειλών, με το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην άσκηση προπαγάνδας. Πρόκειται για γνωστή ρωσική συνταγή που έχει εξοργίσει το ΝΑΤΟ πολλές φορές στο παρελθόν. Πέρα από την ευκαιριακή εξυπηρέτηση γεωπολιτικών συμφερόντων η προσέγγιση με την Ρωσία δίνει στην Τουρκία και ιδέες εμπλουτισμού και κλιμάκωσης των πιέσεων που ασκεί.
Τα παρακάτω είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του υβριδικού πολέμου που χρησιμοποιεί ο Erdogan, προσπαθώντας να εξυπηρετήσει τις πολλαπλές σκοπιμότητες του, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της Τουρκίας.
Προκλήσεις επίδειξης αμυντικής ισχύος, προπαγάνδα εξοπλισμών, διεξαγωγή επιθετικών πολεμικών επιχειρήσεων π.χ. Συρία, εφαρμογή στρατιωτικού νόμου, εφαρμογή έκτακτων αστυνομικών μέτρων, δόγμα ομηρίας αιχμαλώτων, διπλωματία ομήρων μέσω ανταλλαγών, κλιμάκωση φραστικών επιθέσεων, επιθετική ρητορική, άσκηση ψυχολογικής πίεσης, παραποίηση ιστορικών δεδομένων, απειλή χρήσης συμβατικών πολεμικών μέσων σε επιθετική διάταξη, «οπλοποίηση» λαθρομεταναστών, κλιμάκωση της άσκησης πίεσης στην ΕΕ -μέσω Ελλάδας-, πρόκληση πρόσκαιρων ή μόνιμων πληθυσμιακών τετελεσμένων μέσω επιδίωξης αλλοίωσης της μόνιμης πληθυσμιακής σύνθεσης τοπικών κοινωνιών π.χ.Afrin, καλλιέργεια τοπικής έντασης και κοινωνικού διχασμού σε περιοχές ενδιαφέροντος για την εξυπηρέτηση των τουρκικών συμφερόντων, με κεντρικό πυρήνα την άσκηση προπαγάνδας, μέσω φανατισμού, ισλαμικού τύπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης