Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: ΗΠΑ και Κίνα συναντιούνται την Πέμπτη (3/5) με στόχο την αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων

Wall Street Journal: ΗΠΑ και Κίνα συναντιούνται την Πέμπτη (3/5) με στόχο την αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι πιθανότητες άμεσης επίλυσης των εμπορικών διαφορών είναι περιορισμένες
Η Κίνα σκοεύει να «θαμπώσει» την εμπορική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, η οποία θα επισκεφθεί τη χώρα αυτή την εβδομάδα, οργανώνοντας μία συνάντηση με τον πρόεδρο Xi Jinping και σχεδιάζοντας δεσμεύσεις για μείωση των δασμών και χαλάρωση των κανονισμών.
Πιθανότατα να χρειαστούν περισσότερα από τα παραπάνω ώστε να εντυπωσιαστούν οι αμερικανοί και να απομακρυνθούν από έναν επικείμενο εμπορικό πόλεμο.
Η συνάντηση θα είναι υψηλού επιπέδου, ξεκινώντας από την Πέμπτη (3/5), σε μία περίοδο όπου οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν βυθιστεί στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας, με την Ουάσιγκτον να απειλεί με δασμούς σε κινεζικά αγαθά αξίας 150 δισ. δολ. και απογορεύσεις των κινζεικών εταιρειών στον τεχνολογικό τομέα της χώρας.
Η εμπορική αποστολή των ΗΠΑ δίνει στις δύο πλευρές την ευκαιρία να αποκλιμακώσουν αυτές τις εντάσεις, αλλά οι πιθανότητες γρήγορης επίλυσης των διαφορών είναι περιορισμένες.
Η ομάδα των ΗΠΑ σχεδιάζει να διατηρήσει σκληρή θέση, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, οι οποίοι είναι σκεπτικοί απέναντι στις δεσμεύσεις της Κίνας.
Οι ΗΠΑ δεν έχουν στείλει στο Πεκίνο ομάδα προόδου για προκαταρκτικές συνομιλίες, όπως είθισται, και αντ' αυτού θα εμφανιστούν στην Κίνα επισημαίνωντας τους δασμούς που απειλεί να επιβάλλει ο Donald Trump, και περιμένωντας να δουν τι θα προσφέρει η Κίνα.
Πρόκειται για μία επικίνδυνη στρατηγική που θα μπορούσε να βοηθήσει στη δημιουργία σημαντικών αλλαγών στην οικονομία της Κίνας, εάν είναι επιτυχής, αλλά θα μπορούσε επίσης να εμβαθύνει τις εχθροπραξίες εάν αποτύχει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης