Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Έρχονται οι γαλλικές φρεγάτες τελικά;

Έρχονται οι γαλλικές φρεγάτες τελικά;
Στις 3 Μαΐου στην Αθήνα μικτή γαλλική επιτροπή για συζητήσεις...
Παρά το μεγάλο θόρυβο που προξένησαν οι γνωστές αποκαλύψεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι Γάλλοι θα έρθουν τελικά στις 3 Μαΐου όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μεγάλη σύσκεψη για το θέμα της απόκτησης γαλλικών σκαφών από το Πολεμικό Ναυτικό.
Η γαλλική αποστολή θα είναι μικτή, αποτελούμενη από στελέχη τόσο της Διευθύνσεως Αμυντικών Εξοπλισμών του γαλλικού υπουργείου Αμύνης, της DGA, όσο και της κατασκευάστριας εταιρείας και θα συζητήσουν με στελέχη της ελληνικής Γενικής Διευθύνσεως Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ).
Εκτιμάται ότι οι συζητήσεις θα έχουν ως θέμα την προμήθεια τεσσάρων φρεγατών τύπου Belh@rra, από τις οποίες πρόθεση της ελληνικής πλευράς είναι να ναυπηγήσει τις δύο στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εφόσον οι συζητήσεις για τις Belh@rra εξελιχθούν σε πιο ρεαλιστικό πλαίσιο, είναι πιθανό να επαναπροσεγγισθεί και το θέμα του leasing φρεγατών FREMM. Δηλαδή στοιχεία για συνολικό κόστος, χρόνο μισθώσεως και χρόνο αποπληρωμής, αλλά και τι οπλικά συστήματα αυτές θα φέρουν κατά το χρόνο της υπηρεσίας τους στο Πολεμικό Ναυτικό, αν ευωδοθεί, βεβαίως η συμφωνία αυτή. Ίδωμεν...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης