Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Σημαντικές φοροαπαλλαγές για τους Γερμανούς φορολογούμενους ετοιμάζει για το 2019 ο διάδοχος του Schaeuble

Spiegel: Σημαντικές φοροαπαλλαγές για τους Γερμανούς φορολογούμενους ετοιμάζει για το 2019 ο διάδοχος του Schaeuble
Ο Scholz θέλει να αυξήσει το αφορολόγητο όριο στα 9 χιλιάδες ευρώ για τους άγαμους και στα 18 χιλιάδες ευρώ για τα ζευγάρια 
Χρονιά φοροαπαλλαγών θα είναι το 2019 για τους Γερμανούς φορολογούμενους καθώς ο νέος υπουργός οικονομικών Σοσιαλδημοκράτης Olaf Scholz πρόκειται να καταθέσει σύντομα στη Βουλή νομοσχέδιο για αύξηση του αφορολόγητου ορίου.
Σύμφωνα με το Der Spiegel, ο Scholz θέλει να αυξήσει το αφορολόγητο όριο κατά 270 ευρώ για τους ενήλικες και κατά 130 ευρώ για τα ανήλικα τέκνα μέτρο από το οποίο οι γερμανοί φορολογούμενοι θα έχουν κέρδος 2 δις ευρώ.
Το αφορολόγητο όριο θα φτάσει τα 9.000 ευρώ για τον άγαμο και τα 18.000 ευρώ για ένα παντρεμένο ζευγάρι, ενώ το 2017 ήταν 8.820 ευρώ και 17.640 ευρώ αντίστοιχα.
Από την αύξηση του αφορολόγητου ορίου επωφελούνται κυρίως οι υψηλόμισθοι, καθώς δεν θα φορολογούνται για ποσό έως 9.000 ευρώ.
Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη γερμανική Βουλή μέχρι τα μέσα Μαίου. Πρόκειται για μία πρώτη ένδειξη πιο γενναιόδωρης δημοσιονομικής πολιτικής στο εσωτερικό της Γερμανίας από τον σοσιαλδημοκράτη υπουργό ο οποίος πάντως έχει ξεκαθαρίσει ότι θα συνεχίσει την πολιτική του προκατόχου του W. Schaeuble για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.
Παράλληλα, ο νέος υπουργός Οικονομικών φέρεται να καθιερώνει λελογισμένες φοροελαφρύνσεις για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 1.000 εργαζόμενους. Στόχος του οικονομικού επιτελείου, σύμφωνα με το Spiegel, θα είναι κυρίως η ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας. Επιπλέον στις προτεραιότητες του Scholz περιλαμβάνεται ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις να κάνουν απόσβεση των πάγιων στοιχείων τους. Τα νέα μέτρα θεωρούνται εν μέρει απάντηση στις δραστικές φοροαπαλλαγές που δρομολογεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο αμερικανός πρόεδρος Trump.
Ωστόσο ο Scholz δεν φαίνεται διατεθειμένος να επιδοθεί σε έναν φορολογικό ανταγωνισμό με τις ΗΠΑ και δεν πρόκειται να μειώσει τον εταιρικό φόρο στη Γερμανία, εκτιμά το Spiegel.
Δημοσκόπηση που δημοσιεύει η σημερινή BILD επιβεβαιώνει τη στασιμότητα του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και με τη νέα πρόεδρό του, Antrea Nales.. Το ποσοστό του SPD στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων παραμένει στο 18%, ενώ προηγείται σταθερά ο συνασπισμός των χριστιανικών κομμάτων υπό την Merkel, που καταγράφεται στο 32%. Πρόκειται πάντως για το χαμηλότερο ποσοστό της Κεντροδεξιάς από το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης