Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους του Brexit εξετάζουν ΕΚΤ και Τράπεζα της Αγγλίας

Τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους του Brexit εξετάζουν ΕΚΤ και Τράπεζα της Αγγλίας
Συστάθηκε ομάδα εργασίας, που θα μελετήσεις τις επιπτώσεις του Brexit στο χρηματοπιστωτικό σύστημα - Επικεφαλής οι Draghi και Carney
Τις χρηματοπιστωτικές απειλές, που επιφέρει το Brexit, εξετάζουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) ενώ έχει συσταθεί ομάδα εργασίας, που καλείται να εξειδικεύσει και να αντιμετωπίσει τους κινδύνους.
Η πιθανότητα το Brexit να θέσει σε κίνδυνο συμφωνίες τρισεκατομμυρίων δολαρίων, παραγώγων και δεκάδων εκατομμυρίων ασφαλιστηρίων συμβολαίων προέκυψε ως σημείο τριβής μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ οι Βρετανοί υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής ζητούν μια συντονισμένη νομοθετική λύση για την αποφυγή αναταραχών στην αγορά.
Η Βρετανία θεωρεί ότι η ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε κατόπιν αιτήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Υπουργείου Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ένας τρόπος να βρεθούν λύσεις που θα επιτρέψουν στις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες να διατηρήσουν τις συμφωνίες μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εμφανίζονται πιο συγκρατημένοι, αναφέροντας ότι η ομάδα εργασίες θα επικεντρωθεί στην ανάλυση των κινδύνων και θα εναποθέσει τις λύσεις στους υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικής.
Το έργο της ομάδας εργασίας είναι αποσυνδεδεμένο από τις συνομιλίες για το Brexit, σύμφωνα με βρετανικές κυβερνητικές πηγές.
Επικεφαλής θα είναι ο πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi και ο διοικητής της BoE Mark Carney, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες.
Το πρόγραμμα και το χρονοδιάγραμμα των συνεδριάσεων δεν έχουν καθοριστεί και ενώ απομένει ένα έτος για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, δεν έχει γίνει σαφές εάν το χρονικό αυτό διάστημα είναι επαρκές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης