Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Άγκυρα: Η δήλωση Juncker για τους 2 Έλληνες συνιστά παρέμβαση στη Δικαιοσύνη - Διπρόσωπη η προσέγγιση του

Άγκυρα: Η δήλωση Juncker για τους 2 Έλληνες συνιστά παρέμβαση στη Δικαιοσύνη - Διπρόσωπη η προσέγγιση του
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιτίθεται στον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, για τη δήλωση του σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς
Για «επιπόλαιες» και «μη σοβαρές» ανακοινώσεις που στερούνται νομικού ερίσματος κάνει λόγο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας τη δήλωση του Jean Claude Juncker «να απελευθερωθούν άμεσα οι δύο Έλληνες στρατιωτικούς».
Μάλιστα, η Άγκυρα κατηγορεί τον πρόεδρο της Κομισιόν ότι υιοθετεί τις ελληνικές θέσεις και προσθέτει ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί παραβίασαν τους τουρκικούς νόμους.
Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει τα εξής:
«Είδαμε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής Jean-Claude Juncker μιλώντας στην ελληνική Βουλή με το πρόσχημα της «συμπαράστασης της Ένωσης» εξακολούθησε τη συνήθεια να αποφαίνεται με ύφος ειδικού.
Οι αρμόδιοι της ΕΕ χάνουν την πειστικότητα και την αξιοπιστία τους με αυτές τις δηλώσεις που στηρίζονται στις ελληνικές και ελληνοκυπριακές θέσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.
Απορρίπτουμε αυτές τις επιπόλαιες -που απέχουν πολύ από την σοβαρότητα- ανακοινώσεις, οι οποίες στερούνται νομικού ερείσματος.
Πέραν αυτών μας εκπλήσσει και η δήλωση του κ. Juncker να «αφεθούν οπωσδήποτε ελεύθεροι» οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην χώρα μας. Οι Έλληνες στρατιωτικοί που παραβίασαν τους τουρκικούς νόμους δεν έχουν κανένα προνόμιο μπροστά στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη.
Καταδικάζουμε αυτή τη διπρόσωπη προσέγγιση που, όποτε το επιθυμεί, υπενθυμίζει το κράτος δικαίου, και όταν την συμφέρει, δεν αποφεύγει να κάνει δηλώσεις που συνιστούν παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης