Τελευταία Νέα
Οικονομία

Regling: Η βελτίωση της εμπιστοσύνης των αγορών προς την Ελλάδα θα διευκολύνει το «μαξιλάρι»

Regling: Η βελτίωση της εμπιστοσύνης των αγορών προς την Ελλάδα θα διευκολύνει το «μαξιλάρι»
Ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, δήλωσε μετά το Eurogroup ότι συζητήθηκε ο τρόπος για να διαμορφωθεί ένα καλύτερο μονοπάτι ομαλοποίησης της πορείας της Ελλάδας
Την άποψη ότι «η βελτίωση της εμπιστοσύνης των αγορών προς την Ελλάδα θα διευκολύνει την αύξηση του ταμειακού μαξιλαριού» εξέφρασε ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.
O ίδιος τόνισε ότι κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε ο τρόπος για να διαμορφωθεί ένα καλύτερο μονοπάτι ομαλοποίησης της πορείας της Ελλάδας, ενώ πρόσθεσε ότι ο ESM έχει χορηγήσει στην Ελλάδα περίπου 180 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί σχεδόν στο 100% του ΑΕΠ της χώρας.
«Oι επόμενες εβδομάδες θα είναι έντονες.
Πρέπει να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση, να προετοιμάσουμε την συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους και τη μεταμνημονιακή εποχή» τόνισε ο Regling.
Παράλληλα, τόνισε ότι «η εκταμίευση που θα συνοδεύσει το τέλος της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης δεν προορίζεται για κενά στον προϋπολογισμό όπως παλιότερα, αλλά για το ''μαξιλάρι'' ρευστότητας της Ελλάδας για μετά το τέλος του προγράμματος και τις αγορές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης