Τελευταία Νέα
Οικονομία

Times: Πράσινο φως από ΕΕ σε Ελλάδα για το τέλος της λιτότητας τους επόμενους μήνες

Times: Πράσινο φως από ΕΕ σε Ελλάδα για το τέλος της λιτότητας τους επόμενους μήνες
Η βρετανική εφημερίδα, The Times, σχολιάζει τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Jean Claude Juncker
Στην έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα The Times, με αφορμή τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον προέδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker.
«H EE δίνει στην Ελλάδα το πράσινο φως για τον τερματισμό της λιτότητας» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.
«Οι προσπάθειες της Ελλάδας ήταν εξαιρετικές», δήλωσε ο Juncker μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα χθες στην Αθήνα.
Προσπαθούμε τώρα για μια καθαρή έξοδο για την Ελλάδα που δε θα χρειαστεί κάποια προληπτική γραμμή στήριξης, πρόσθεσε -αναμένει να ξαναγίνει η Ελλάδα κανονική χώρα μετά το καλοκαίρι.
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση Τσίπρα υποσχέθηκε -όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα- να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.
«Η θητεία του 43χρονου πρωθυπουργού, ο οποίος ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Ελλάδας πριν από τρία χρόνια υποσχόμενος το τέλος της λιτότητας, λήγει το 2019.
Κάποιοι υποστηρικτές πιστεύουν ότι μπορεί να παρουσιάσει τη λήξη του προγράμματος ως σημαντικό πολιτικό επίτευγμα και να ανατρέψει το χάσμα 10 μονάδων που τον χωρίζει από τους συντηρητικούς στις δημοσκοπήσεις» επισημαίνουν οι Times.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης