Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Με αντίποινα απειλεί το Ισραήλ σε περίπτωση ιρανικής επίθεσης

Με αντίποινα απειλεί το Ισραήλ σε περίπτωση ιρανικής επίθεσης
Με αντίποινα απειλεί το Ισραήλ σε περίπτωση ιρανικής επίθεσης
Με χτύπημα στην Τεχεράνη απειλεί το Ισραήλ, προειδοποιώντας πως θα ανταποδώσει με τον τρόπο αυτό ενδεχόμενη ιρανική επίθεση στο Τελ Αβίβ, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ.
Τα σχόλια του A. Liberman, είναι μια ασυνήθιστα ρητή ισραηλινή απειλή για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εντός της ιρανικής επικράτειας και ακολουθούν αντιπαραθέσεις που δεν έχουν προηγούμενο μεταξύ των δυνάμεων των δύο χωρών στον εμφύλιο πόλεμο που σπαράσσει τη Συρία.
«Το Ισραήλ δεν θέλει πόλεμο. Αλλά αν το Ιράν επιτεθεί στο Τελ Αβίβ, θα χτυπήσουμε την Τεχεράνη» δήλωσε ο Liberman στην αραβόφωνη ιστοσελίδα Elaph, που έχει έδρα του το Λονδίνο.
Το παραλιακό Τελ Αβίβ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ και έδρα του γενικού επιτελείου στρατού.
Το Ιράν, που δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ, απειλεί συχνά ότι θα πλήξει το Τελ Αβίβ.
Το θερμόμετρο ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν ανεβαίνει από τις 10 Φεβρουαρίου, όταν το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εκτοξεύθηκε από συριακή βάση μπήκε στον εναέριο χώρο του.
Το Ισραήλ ανατίναξε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος και εξαπέλυσε επιδρομή εναντίον της συριακής αεράμυνας κατά την οποία ένα από τα ισραηλινά F-16 καταρρίφθηκε.
Στις 9 Απριλίου, επτά μέλη του σώματος των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό σε συριακή βάση.
Η Τεχεράνη επέρριψε στο Ισραήλ την ευθύνη για την επίθεση και υποσχέθηκε ότι θα ανταποδώσει χωρίς να διευκρινίζει το περιεχόμενο των αντιποίνων, και το Ισραήλ απάντησε απειλώντας από την πλευρά του να διευρύνει τις επιθέσεις σε ιρανικές στρατιωτικές θέσεις στη Συρία.
Οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν πως οι αεροπορικές επιδρομές τους έχουν σκοπό να εμποδίσουν την εδραίωση της ιρανικής φρουράς στη Συρία, όπου μάχεται στο πλευρό του προέδρου Assad, και τη σύνδεσή της με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο ώστε να δημιουργήσουν ένα ευρύ μέτωπο εναντίον του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης