Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Το ΔΝΤ ζητάει 100 δισ ευρώ ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα – Τι θα πράξει ο Scholz;

tags :
Die Welt: Το ΔΝΤ ζητάει 100 δισ ευρώ ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα – Τι θα πράξει ο Scholz;
Σε δίλημμα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz αναφέρει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας
Στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, στις απαιτήσεις του ΔΝΤ για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα και στο δίλημμα με το οποίο είναι αντιμέτωπος ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας υπογραμμίζει ότι με λογιστικούς όρους τουλάχιστον, δεν «συμφέρει» τη Γερμανία η συνεισφορά του ΔΝΤ στο τρέχον πρόγραμμα διάσωσης.
«Το τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα ανέρχεται σε 86 δις ευρώ.
Σε αυτά το ΔΝΤ θα συμμετείχε πιθανότατα μόνο με 1,6 δις.
Σε αυτή την περίπτωση οι πιστωτές θα είχαν να ζυγίσουν από τη μία πλευρά μία άφεση χρέους περίπου 100 δις επί συνόλου 330 δις και από την άλλη πλευρά το 1,6 δις που προσφέρει το ΔΝΤ, εφόσον δεν δεχθεί να κάνει άλλη παραχώρηση.
Ο Scholz βρίσκεται σε ένα δίλημμα που δεν επιλύεται εύκολα.
Διότι ακόμη και αν η νέα κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών επιθυμεί να μετεξελίξει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι υπουργοί θέλουν να απεγκλωβίσουν το ΔΝΤ από τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα διάσωσης» επισημαίνει το δημοσίευμα στης Die Welt.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης