Διεθνή

Σε υψηλά 4 μηνών το δολάριο, με το «βλέμμα» στα ομόλογα ΗΠΑ - Στο -0,5% το ευρώ

Σε υψηλά 4 μηνών το δολάριο, με το «βλέμμα» στα ομόλογα ΗΠΑ - Στο -0,5% το ευρώ
Σε υψηλά τεσσάρων μηνών ανήλθε το δολάριο, στον απόηχο της «εκτόξευσης» της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ
Σε υψηλά τεσσάρων μηνών ανήλθε σήμερα (25/4/2018) το δολάριο, στον απόηχο της «εκτόξευσης» της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σε επίπεδα πάνω από το 3%, για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2014.
Στην άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων συμβάλλουν οι αυξημένες προσδοκίες για μια περαιτέρω άνοδο του πληθωρισμού, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ταχύτερη του αναμενομένου σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal reserve, Fed).
Περί τις 17:30, ο δείκτης δολαρίου, που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχυόταν κατά 0,5% στις 91,14 μονάδες, όντας σε τροχιά να κλείσει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα του Ιανουαρίου του 2018, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Σε ό,τι αφορά στις επιμέρους ισοτιμίες, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,5% έναντι του δολαρίου, στο 1,217 δολ., με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα να δέχεται πιέσεις και εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Οι επενδυτές αναμένεται να προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τον κύκλο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.


Σε σχέση με το γιεν, το δολάριο ενισχύεται κατά 0,5%, στα 109,3 γιεν, ενώ η στερλίνα υποχωρεί κατά 0,4% σε σχέση με το αμερικανικό νόμισμα, στο 1,392 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης