Τελευταία Νέα
Διεθνή

Comcast: Κλιμακώνεται ο πόλεμος με τον Murdoch για την απόκτηση της Sky – Προσφέρει 30 δισ. δολάρια

Comcast: Κλιμακώνεται ο πόλεμος με τον Murdoch για την απόκτηση της Sky – Προσφέρει 30 δισ. δολάρια
Οι 21st Century Fox και Walt Disney καλούνται να καταθέσουν νέα προσφορά για την εξαγορά της Sky
Νέα επεισόδια στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει για την απόκτηση της βρετανικής εταιρείας ΜΜΕ, Sky Plc, με την Comcast να επισημοποιεί την πρόταση για την εξαγορά της ύψους 21,5 δισ. στερλινών (30 δισ. δολαρίων), γεγονός το οποίο τη φέρνει αντιμέτωπη με την 21st Century Fox του Murdoch αλλά και τη Walt Disney.
Η Comcast κατέθεσε την πρώτη προσφορά της στις 27 Φεβρουαρίου 2018, δίνοντας 12,50 στερλίνες ανά μετοχή της Sky Plc, δηλαδή 16% υψηλότερα σε σύγκριση με τις 10,75 στερλίνες που προσέφερε η Fox.
Οι ανεξάρτητοι διευθυντές της Sky ανακοίνωσαν, λίγες ώρες μετά, ότι τάσσονται υπέρ της προσφοράς της Comcast και αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από αυτήν την Fox.
Αποτέλεσμα Fox και Disney να υποχρεούνται να καταθέσουν νέα προσφορά.
Σημειώνεται ότι η Fox έχει, ήδη, στην κατοχή της το 39% της Sky και στόχος της είναι να την πουλήσει στη Disney έναντι του ποσού των 52,4 δισ. δολαρίων, μετά τη συμφωνία συγχώνευσης που υπέγραψαν οι δύο εταιρείες τον Δεκέμβριο του 2017.
Αποτέλεσμα της διαμάχης είναι η μετοχή της Sky να έχει κατακτήσει σήμερα νέο υψηλό 52 εβδομάδων, με τα κέρδη να φθάνουν στα 3,5%.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης