Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ξεκινά ο εκσυγχρονισμός των φρεγατών MEKO200HN

Ξεκινά ο εκσυγχρονισμός των φρεγατών MEKO200HN
Ένα χρονίζον πρόγραμμα του Π.Ν. παίρνει σειρά;
Εκτός από τα F-16 και τις φρεγάτες FREMM, ο ΥΠΕΘΑ Παναγιώτης Καμμένος αναφέρθηκε και στην προώθηση και των μικρότερων προγραμμάτων εκσυγχρονισμού των άλλων μονάδων του Ελληνικού Στόλου, στην αιχμή του οποίου βρίσκεται εκείνο των φρεγατών κλάσης ΜΕΚΟ 200HN.
Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο για τις τέσσερις φρεγάτες του συγκεκριμένου τύπου ήδη υλοποιείται. Παράλληλα υπογράμμισε την αναπροσαρμογή των πρότζεκτ ενίσχυσης λόγω των ιδιαιτεροτήτων της τρέχουσας συγκυρίας. Διευκρίνισε δε ότι αυτή η αλλαγή θα εξυπηρετήσει τον ευρύτερο ρόλο που θα κληθεί να διαδραματίσει το Πολεμικό Ναυτικό στην Ανατολική Μεσόγειο.
"Ήδη έχει ξεκινήσει το υποπρόγραμμα για τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ. Και αντιλαμβάνεστε ότι αυτή τη στιγμή υπαρχει επικαιροποίηση όλων των σχεδίων λόγω και των νέων συνθηκών. Γιατί η Ελλάδα δεν φυλάει μόνο ελληνικά ύδατα. Με την μετατροπή της Ελλάδας σε παραγωγό χώρα ενέργειας αλλά και την λειτουργία του East Med το βεληνεκές του ΠΝ μεγαλώνει." ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ήδη από το 2006-7, το Πολεμικό Ναυτικό σχεδίαζε την αναβάθμισή των φρεγατών κλάσης ΜΕΚΟ 200HN F-452 «Ύδρα», F-453 «Σπέτσαι», F-454 «Ψαρά» και F-455 «Σαλαμίς». Ωστόσο δεν προχώρησε εντός του προγραμματισμένου χρόνου λόγω των ασφυκτικών οικονομικών δεδομένων. Το πρόγραμμα αναβάθμισης θα ήταν αντίστοιχο του προγράμματος αναβάθμισης των έξι φρεγατών τύπου Standard. Δηλαδή, αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων του πλοίου, με μικρές βελτιώσεις των οπλικών συστημάτων, ιδιαίτερα των CIWS και του συστήματος NSSMS, το οποίο θα αντικαταθίστατο από το σύστημα ESSM (Evolved Sea Sparrow Missile).


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης