Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΕΝΙ: Θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ

ΕΝΙ: Θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ
Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, εξέφρασε ικανοποίηση για τις προθέσεις της εταιρείας
Η ιταλική εταιρεία ΕΝΙ θα συνεχίσει το πρόγραμμα γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής, Claudio Descalzi, ο οποίος έγινε σήμερα δεκτός στην Λευκωσία από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.
Ως γνωστόν, στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, η ΕΝΙ, λόγω των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, δεν μπόρεσε να κάνει ερευνητική γεώτρηση στο οικόπεδο 3.
Μετά την συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη, ο Descalzi, σημείωσε ότι η εταιρεία έχει επένδυση 700 εκατ. ευρώ εντός της ΑΟΖ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Οι γεωτρήσεις, είπε, θα ξεκινήσουν εντός της χρονιάς και θα συνεχιστούν το 2019. Για το οικόπεδο 6 ο διευθυντής της ΕΝΙ είπε ότι χρειάζεται επιβεβαιωτική γεώτρηση.
Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, εξέφρασε ικανοποίηση για τις προθέσεις της εταιρείας, αλλά και για τα όσα είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΝΙ στη συνάντηση με τον Ν. Αναστασιάδη.
Ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι στην Αίγυπτο και ενδεχόμενος να υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα πώλησης φυσικού αερίου από το κοίτασμα «Αφροδίτη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης