Τελευταία Νέα
Διεθνή

Di Maio (Κίνημα 5 Αστέρων): Οποιαδήποτε συζήτηση για συγκυβέρνηση με τη Λέγκα τελειώνει εδώ

Di Maio (Κίνημα 5 Αστέρων): Οποιαδήποτε συζήτηση για συγκυβέρνηση με τη Λέγκα τελειώνει εδώ
Την πόρτα σε οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση με τη Λέγκα έκλεισε ο επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων της Ιταλίας, Luigi Di Maio
Την επιθυμία να συνεχίσει τις συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD), εξέφρασε σήμερα (24/4/2018) ο επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων της Ιταλίας, Luigi Di Maio, κλείνοντας, παράλληλα, την πόρτα σε οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση με το κεντροδεξιό μπλοκ.
«Για μένα οποιαδήποτε συζήτηση για μια κυβέρνηση με τη Λέγκα τελειώνει εδώ», δήλωσε ο Di Maio, λίγες ώρες αφότου το PD ανακοίνωσε ότι είναι διατεθειμένο να διεξάγει συνομιλίες για μια κυβέρνηση συνασπισμού με τα Πέντε Αστέρια, στρέφοντας την πλάτη του στη δεξιά συμμαχία.
Ο Di Maio προειδοποίησε, παράλληλα, ότι εάν οι συνομιλίες με το PD αποτύχουν, η Ιταλία θα πρέπει να διεξαγάγει νέες εκλογές, απορρίπτοντας την πρόταση για τη σύσταση κυβέρνησης τεχνοκρατών με περιορισμένη εντολή.
Ο προσωρινός γραμματέας των «Δημοκρατικών», Maurizio Martina, δήλωσε νωρίτερα ότι αν τα Πέντε Αστέρια διακόψουν οριστικά τον διάλογο με τη Λέγκα, τότε το κόμμα του μπορεί να εξετάσει ενδεχόμενη συνεργασία.
«Η εθνική διεύθυνση του κόμματός μας θα κληθεί να αξιολογήσει, να εμβαθύνει, να συζητήσει και ενδεχομένως να αποφασίσει μια νέα πορεία», πρόσθεσε ο Martina, μιλώντας μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ιταλικής Bουλής, Roberto Fico.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης