Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Erdogan προανήγγειλε προεκλογική συγκέντρωση σε μια ευρωπαϊκή πόλη

O Erdogan προανήγγειλε προεκλογική συγκέντρωση σε μια ευρωπαϊκή πόλη
Το 2017, ενόψει του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση στην Τουρκία, η Αυστρία, η Ολλανδία και η Γερμανία είχαν απαγορεύσει πολλές συγκεντρώσεις Τούρκων πολιτικών
Παρά το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις ορισμένων δυτικών χωρών έχουν διαμηνύσει ότι θα απαγορεύσουν σε Τούρκους υποψηφίους να πραγματοποιήσουν προεκλογική εκστρατεία στο έδαφος τους, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σήμερα (24/4/2018) ότι αναμένει να διεξαγάγει προεκλογική συγκέντρωση σε μια ευρωπαϊκή πόλη τον επόμενο μήνα.
«Θεού θέλοντος, τον Μάιο, θα διεξαγάγουμε την πρώτη μας συγκέντρωση σε μια κλειστή αθλητική εγκατάσταση στην Ευρώπη, σε μια ευρωπαϊκή χώρα.
Όλες οι προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί», τόνισε ο Erdogan σε ομιλία του σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), χωρίς να διευκρινίσει ποια είναι αυτή η ευρωπαϊκή χώρα.
Πέρυσι, ενόψει του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση στην Τουρκία, η Αυστρία, η Ολλανδία και η Γερμανία είχαν απαγορεύσει πολλές συγκεντρώσεις Τούρκων πολιτικών.
Ο Erdogan τότε είχε παραλληλίσει τη γερμανική κυβέρνηση με το ναζιστικό καθεστώς.
Μετά την αναγγελία των εκλογών την περασμένη εβδομάδα, ο Αυστριακός καγκελάριος Sebastian Kurz δήλωσε ότι θα απαγορευτεί στον Τούρκο πρόεδρο να «επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί» τις τουρκικές κοινότητες στην Ευρώπη.
Χθες (23/4/2018) υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Heiko Maas, στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της G7 στο Τορόντο, τόνισε ότι δεν θα επιτραπούν συγκεντρώσεις Τούρκων υποψηφίων στην Γερμανία, καθώς η γερμανική νομοθεσία απαγορεύει τις προεκλογικές εκδηλώσεις ξένων υποψηφίων έως και τρεις μήνες πριν από τις εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης