Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υεμένη: Τουλάχιστον 45 νεκροί και 50 τραυματίες σε νέες αεροπορικές επιδρομές του κυβερνητικού συνασπισμού

tags :
Υεμένη: Τουλάχιστον 45 νεκροί και 50 τραυματίες σε νέες αεροπορικές επιδρομές του κυβερνητικού συνασπισμού
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο συνολικός αριθμός των νεκρών τα τελευταία τρία χρόνια ξεπερνά τα 6.300 άτομα
Τουλάχιστον 45 νεκροί, καθώς και 50 τραυματίες, ήταν ο μέχρι στιγμής απολογισμός των νέων αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποίησε ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας κατά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε σήμερα (24/4) ο ΟΗΕ, την περασμένη Παρασκευή (20/4) οι αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 21 ατόμων στην επαρχία Ταΐζ, συμπεριλαμβανομένων και πέντε παιδιών.
Παράλληλα, την Κυριακή (22/4) σημειώθηκαν δύο ακόμα επιθέσεις, με την πρώτη να λαμβάνει χώρα στην επαρχία Χατζά, κατά τη διάρκεια μίας γαμήλιας τελετής, αφαιρώντας τη ζωή τουλάχιστον 19 πολιτών, και τραυματίζοντας 50 ακόμα αμάχους.
Η δεύτερη επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην ίδια επαρχία, έπληξε το σπίτι μίας πενταμελούς οικογενείας, αφαιρώντας τη ζωή και των πέντε μελών, συμπεριλαμβανομένων και τριών παιδιών.
«Τα μέλη του Συνασπισμού διεξάγουν επανεξέταση των επιθέσεων, ερευνώντες τις επιθέσεις ανεξάρτητα, λεπτομερώς και με διαφάνεια», τόνισε η εκρπόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, Liz Throssell, κατά τη διάρκεια συνέντεξης Τύπου στην Γενεύη.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 6.300 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους και 9.900 έχουν τραυματιστεί από τον Μάρτιο του 2015, όταν και ξεκίνησε ο εμφύλιος στην Υεμένη.
«Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των μαχητών και των μη επαληθευμένων περιπτώσεων, είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερος», προειδοποίησε ο Throssell.
Σημειώνεται ότι ο εμφύλιος στην Υεμένη μετρά πλέον τον τέταρτο χρόνο του, με τις κυβερνητικές δυνάμεις να συγκρούονται συνεχώς με τους αντάρτες Χούτι σε διάφορα σημεία της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης