Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δύο νέα ελικόπτερα MH-60R για το Πολεμικό Ναυτικό;

Δύο νέα ελικόπτερα MH-60R για το Πολεμικό Ναυτικό;
Οι επιχειρησιακές ανάγκες του Αιγαίου απαιτούν υψηλή τεχνολογία.
To Πολεμικό Ναυτικό έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση δύο ελικοπτέρων Sikorsky MH-60R, εξελιγμένου τύπου του S-70B τον οποίο διαθέτει ήδη. Ο εξελιγμένος τύπος MH-60R λειτουργεί σε πλήρως ψηφιοποιημένο περιβάλλον, διαθέτει νέου τύπου ραντάρ, FLIR και ποντιζόμενο Sonar.
Το βάρος του ανθυποβρυχιακού πολέμου στο Αιγαίο, θα πέσει κυρίως στα ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού, διότι τα ήδη υπάρχοντα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας Ρ-3Β Orion, παρά τον όποιο εκσυγχρονισμό υπέστησαν, δε θεωρούνται αξιόμαχα στο σύγχρονο πεδίο επιχειρήσεων.

Αποτέλεσμα εικόνας για p-3b orion greece
Η χρήση Sonar από πλοία, συρόμενα ή μη, σε θάλασσες όπως του Αιγαίου δε θεωρείται αποτελεσματική. Τη λύση δίνουν τα ποντιζόμενα από ελικόπτερα Sonars που προσδίδουν μεγάλες δυνατότητες αποκάλυψης στόχων και παράλληλα έχουν υψηλές δυνατότητες προσβολής στόχων επιφανείας, λόγω των βλημάτων Penguin και Hellfire που φέρουν.

To πρόγραμμα θεωρείται ως ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας για το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο διαθέτει το απαραίτητο ποσό των €180 εκ. για την αγορά των δύο επιπλέον ελικοπτέρων και την υπογραφή της εξίσου σημαντικής σύμβασης Follow On Support για τα υπόλοιπα 11 ελικόπτερα "Aegean Hawks" S-70B που ήδη διαθέτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης