Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (BoJ): Μέσα στα επόμενα 5 χρόνια θα επιτευχθεί ο στόχος για πληθωρισμό 2%

Kuroda (BoJ): Μέσα στα επόμενα 5 χρόνια θα επιτευχθεί ο στόχος για πληθωρισμό 2%
Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια η BoJ θα μπορέσει να ξεκινήσει την απόσυρση των έκτακτων μέτρων νομισματικής τόνωσης, δήλωσε ο Haruhiko Kuroda
Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια η Τράπεζα της Ιαπωνίας (Bank of Japan, BoJ) θα μπορέσει να αρχίσει να αποσύρει τα έκτακτα μέτρα νομισματικής τόνωσης, δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Haruhiko Kuroda, σε συνέντευξή του στο «CNBC».
«Κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, θα φτάσουμε τον στόχο μας για πληθωρισμό 2%», δήλωσε ο Kuroda το σαββατοκύριακο.
Μόλις επιτευχθεί αυτό το επίπεδο, θα ξεκινήσουμε «να συζητάμε πώς να ομαλοποιήσουμε σταδιακά τη νομισματική κατάσταση», πρόσθεσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιαπωνίας.
Ο ίδιος εκτίμησε, πάντως, ότι για να επιτευχθεί ο στόχος του 2%, η BoJ θα πρέπει να συνεχίσει για κάποιο χρονικό διάστημα την πολύ ισχυρή διευκολυντική πολιτική», πρόσθεσε ο Kuroda.
Αναφερθείς στην παγκόσμια οικονομία, ο Kuroda εκτίμησε ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με σχετικά υψηλό ρυθμό», ανέφερε.
Για το τρέχον και το επόμενο έτος, «δεν βλέπουμε κανένα σημάδι καμπής», υπογράμμισε ο ίδιος.
Ωστόσο, ο προστατευτισμός, η απροσδόκητη ταχεία σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής σε ορισμένες χώρες και οι γεωπολιτικές εντάσεις στη Βόρεια Κορέα και στη Μέση Ανατολή δημιουργούν πιθανούς κινδύνους, προειδοποίησε ο Kuroda.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης