Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Qalaa Holdings: Η Αίγυπτος είναι έτοιμη να γίνει ενεργειακός κόμβος για την Ευρώπη

Qalaa Holdings: Η Αίγυπτος είναι έτοιμη να γίνει ενεργειακός κόμβος για την Ευρώπη
Η Αίγυπτος θέλει να συγκεντρώσει 10 δισ. δολ. ξένων επενδύσεων στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου για το 2018-2019
Με την παραγωγή του φυσικού αερίου να είναι σε πλήρη εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της Αιγύπτου, η χώρα είναι έτοιμη να γίνει ένα βασικός εξαγωγέας ενέργειες στην περιοχή και όχι μόνο, δήλωσε στο CNBC ο πρόεδρος και ιδρυτής της επενδυτικής εταιρείας Qalaa Holdings.
«Στους τομείς του πετρελαίου και του αερίου παραμένει ένας σημαντικός παίκτης» δήλωσε ο Ahmed Heikal, τονίζοντας ότι υπήρχε ώθηση για το αέριο της Αιγύπτου να εισρεύσει στις ευρωπαϊκές αγορές μέσω terminals σε Idku και Damietta.
«Η Αίγυπτος είναι έτοιμη να διαδραματίσει έναν πολύ σημαντικό ρόλο ως ενεργειακός κόμβος, ειδικά για τις εξαγωγές φυσικού αερίου» δήλωσε ο ίδιος.
Σημειώνεται ότι η Αίγυπτος θέλει να συγκεντρώσει 10 δισ. δολ. ξένων επενδύσεων στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου για το 2018-2019, σύμφωνα με το Reuters, αύξηση 25% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Θέλει επίσης να αυξήσει την παραγωγή φυσικού αερίου από νέους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του γιγαντιαίου πεδίου αερίου Zohr, το οποίο ανακαλύφθηκε το 2015 από την ιταλική ενεργειακή ομάδα Eni.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης