Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bulut (σύμβουλος Erdogan): Οι Έλληνες κάνουν λάθος, εάν πιστεύουν ότι θα τους σώσει η Γαλλία

Bulut (σύμβουλος Erdogan): Οι Έλληνες κάνουν λάθος, εάν πιστεύουν ότι θα τους σώσει η Γαλλία
Ο επικεφαλής σύμβουλος του Erdogan, Yigit Bulut, σχολιάζει τη συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για τις γαλλικές φρεγάτες
Με αμείωτη ένταση συνεχίζει η Τουρκία την επιθετική της ρητορική κατά της Ελλάδας, με τον Yigit Bulut (επικεφαλής σύμβουλος του Erdogan) να «ασχολείται» αυτή τη φορά με τις γαλλικές φρεγάτες.
«Εάν οι Έλληνες πιστεύουν ότι ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, θα σώσει την Ελλάδα, κάνουν λάθος» δήλωσε ενώ πρόσθεσε ότι οι γαλλικές δυνάμεις θα φύγουν μίλια μακριά εάν έρθουν αντιμέτωπες με το ναυτικό της Γαλλίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Macron μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δήλωσε ότι η Γαλλία θα δείξει στην πράξη την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, σε περίπτωση που η Ελλάδα απειληθεί από την Τουρκία στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.
Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, έχει επιβεβαιώσει την παραχώρηση από τη Γαλλία δύο φρεγατών τύπου FREMΜ με χρονομίσθωση, οι οποίες θα πλεύσουν το καλοκαίρι στο Αιγαίο ενισχύοντας σημαντικά το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων.
«Είναι ακριβές ότι η Γαλλία μας δίνει δύο φρεγάτες με leasing, υπήρξε συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Emmanuel Macron, επόμενο βήμα θα είναι άλλες δυο φρεγάτες.
Οι δυο φρεγάτες δεν είναι χθεσινή απόφαση, είναι έτοιμες, είναι δυνατόν να πλεύσουν μέσα στο καλοκαίρι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης