Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε κινητοποιήσεις η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ από τα μεσάνυχτα - Προχωρούν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

Σε κινητοποιήσεις η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ από τα μεσάνυχτα - Προχωρούν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες
Στόχος δεν είναι να δημιουργηθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της χώρας ανέφεραν οι εργαζόμενοι
Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έχουν προχωρήσει από τα μεσάνυχτα οι εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
Κλιμάκιο της ΓΕΝΟΠ με επικεφαλής τον πρόεδρο της Γιώργο Αδαμίδη βρέθηκε τα μεσάνυκτα έξω από την πύλη του μεγαλύτερου Ατμοηλεκτρικού σταθμού της Χώρας του Αγ. Δημητρίου, όπου ενημέρωσε τους εργαζόμενους της νυκτερινής βάρδιας για την σημασία και τους στόχους της απεργιακής κινητοποίησης.
Όπως είπε στόχος της απεργίας «δεν είναι να δημιουργηθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της χώρας».
Την ίδια ώρα, κλιμάκια των απεργών με συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ και του Σπάρτακου με μια συντονισμένη ενέργεια βρέθηκαν έξω από τις πύλες του ΑΗΣ Καρδιάς και του ΑΗΣ Αμυνταίου, όπου ενημέρωσαν τους εργαζόμενους της νυκτερινής βάρδιας.
Στο λιγνιτικό κέντρο δυτικής Μακεδονίας τέθηκαν εκτός λειτουργίας τρεις μονάδες: η I & II στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, η 2η στον ΑΗΣ Καρδιάς, ενώ την τελευταία στιγμή άλλαξαν τα σχέδια για την μονάδα στον ΑΗΣ Αμυνταίου και αποφασίστηκε να παραμείνει συνδεδεμένος στο σύστημα, καθώς τροφοδοτεί την τηλεθέρμανση του ακριτικού δήμου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, στο νότιο σύστημα της χώρας έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας μια λιγνιτική μονάδα στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης και μια μονάδα Φυσικού αερίου στο Λαύριο.
«Ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου που αποδεδειγμένα θα είναι καταστροφή για την δυτική Μακεδονία και την Μεγαλόπολη», τόνισε ο κ.Αδαμίδης, ο οποίος υποστήριξε πως στη σημερινή ακρόαση των φορέων στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής «θα εξηγήσουμε στους βουλευτές τι σημαίνει για τις λιγνιτοφόρες περιοχές της Φλώρινας και της Μεγαλόπολης η πώληση σε ιδιώτες των καλύτερων και πιο ανταγωνιστικών μονάδων που διαθέτει η ΔΕΗ».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης