Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Πρέπει να σταθεροποιήσουμε το ευρώ και να ολοκληρώσουμε την τραπεζική ένωση

Schaeuble: Πρέπει να σταθεροποιήσουμε το ευρώ και να ολοκληρώσουμε την τραπεζική ένωση
«Aς μετεξελίξουμε τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς προστασίας του ευρώ σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο», τονίζει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου
Την πρότασή του για τη μετεξέλιξη των ευρωπαϊκών μηχανισμών προστασίας του ευρώ σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο επαναλαμβάνει ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας και πρώην  υπουργός Οικονομικών  Wolfgang Schaeuble.
Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Die Welt, αφού τηρεί κάποιες αποστάσεις από τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις Macron για την Ευρωζώνη, επισημαίνει:
«Εδώ και χρόνια είχα προτείνει, εφόσον δεν μπορούμε να πετύχουμε τροποποίηση των συνθηκών, ας μετεξελίξουμε τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς προστασίας του ευρώ σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.
Στο μεταξύ όλοι συμφωνούν- και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και ο Macron.
 Όμως καθώς δεν μπορεί να μεταφερθεί αυτό το ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο στο ευρωπαϊκό δίκαιο, θα έπρεπε να παραμείνει μια διακυβερνητική συμφωνία» υπογραμμίζει ο Schaeuble.
«Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη κι επίσης μια δυναμική Ευρώπη.
Στην εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφαλείας, όπως επίσης και στην οικονομική και νομισματική πολιτική, πρέπει να σταθεροποιήσουμε το νόμισμά μας και να ολοκληρώσουμε την τραπεζική ένωση», σημειώνει ο πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής.
Επίσης τάχθηκε υπέρ ενός κοινού δικαίου ασύλου στην  Ευρώπη, με ενιαίες διαδικασίες και υπηρεσίες.
«Πριν απ’ αυτό δεν έχει κανένα νόημα ούτε η ιδέα της ανακατανομής μέσω ποσοστώσεων.
Γιατί τότε, όσοι κατανεμηθούν στην Πολωνία θα έρχονται γρήγορα και πάλι πίσω στη Γερμανία.
Και μέχρι τότε θα πρέπει να αποδεχτούμε το γεγονός ότι η Ευρώπη σημαίνει σ’ αυτό το θέμα και μία μεγάλη διαφορετικότητα ως προς τις τοποθετήσεις.
Η Πολωνία είχε διαφορετικές εμπειρίες απ’ ό,τι εμείς και προσεγγίζει τα πράγματα διαφορετικά», παρατηρεί ο  Schaeuble.
Ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου τάχθηκε επίσης στη συνέντευξή του και υπέρ μιας στενής συνεργασίας του γερμανικού Κοινοβουλίου με τη γαλλική Εθνοσυνέλευση, ιδίως στο πεδίο της πολιτικής άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης