Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στην Κίνα στις 27-28/4 ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ν. Μodi - Συνάντηση με τον Xi Jinping

Reuters: Στην Κίνα στις 27-28/4 ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ν. Μodi - Συνάντηση με τον Xi Jinping
Ο Iνδός πρωθυπουργός Narendra Modi, που θα επισκεφτεί την Κίνα και τον Ιούνιο του 2018 για μία σύνοδο, θέλει να αποκαταστήσει τις σχέσεις των δύο χωρών
O Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping θα συναντήσει τον Ινδό πρωθυπουργό Narendra Modi στις 27 και 28 Απριλίου στην επαρχία της κεντρικής Κίνας Wuhan, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο και το κινέζικο πρακτορείο Xinhua.
Η ανακοίνωση για την ανεπίσημη συνάντηση έγινε από τον κορυφαίο Κινέζο διπλωμάτη Wang Yi μετά από τις συνομιλίες του με τον Ινδό υπουργό Εξωτερικών Sushma Swaraj, ο οποίος επισκέφτηκε την Κίνα.
Κι ενώ οι σχέσεις των δύο πολυπληθέστερων χωρών του κόσμου δεν είναι οι καλύτερες δυνατές τα τελευταία χρόνια με φιλονικίες ακόμα και για τα σύνορα στον Θιβέτ, ο Modi θέλει να αποκαταστήσει τους δεσμούς.
Ο Ινδός πρωθυπουργός θα επισκεφτεί την Κίνα και τον Ιούνιο του 2018 για τη σύνοδο της οποίας θα ηγηθούν Κίνα και Ρωσία και θέμα της θα είναι η ασφάλεια.
Οι ασιάτες γίγαντες πέρασαν μία κρίση 73 ημερών το 2017 με αφορμή τα διαφιλονικούμενα σύνορά τους και μάλιστα υπήρξε περιστατικό με στρατιώτες της Κίνας και της Ινδίας να ανταλλάσσουν γροθιές και να πετούν πέτρες.
Η σύγκρουση των δύο πυρηνικών δυνάμεων στα Ιμαλάια ήταν αποτέλεσμα του συναγερμού που έχει σημάνει στην Ινδία για το γεγονός ότι η Κίνα επεκτείνει τις διασυνδέσεις της με την ασφάλεια και την οικονομία στη νοτιοανατολική Ασία.
Η φιλόδοξη πρωτουβουλία της Κίνας για διασυνδέσεις μεταφορών και ενέργειας, προσπερνά την Ινδία, με εξαίρεση μία περιοχή στο διαφιλονικούμενο Κασμίρ, το οποίο διεκδικεί και το Πακιστάν, αλλά συμπεριλαμβάνει τη Σρι Λάνκα, το Νεπάλ και τις Μαλδίβες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης