Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το πρώτο βήμα για μία νέα εμπορική συμφωνία πραγματοποίησαν ΕΕ - Μεξικό

Το πρώτο βήμα για μία νέα εμπορική συμφωνία πραγματοποίησαν ΕΕ - Μεξικό
Η ΕΕ και το Μεξικό διαπραγματεύονται μια επικαιροποίηση μιας εμπορικής συμφωνίας που είχε επέλθει πριν από 21 χρόνια και καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τα βιομηχανικά προϊόντα
Το πρώτο βήμα για μία νέα συμφωνία ελεύθερου εμπορίου πραγματοποίησαν σήμερα (21/4) η  Ευρωπαϊκή Ένωση και το Μεξικό όπως αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση.
Η ΕΕ και το Μεξικό διαπραγματεύονται μια επικαιροποίηση μιας εμπορικής συμφωνίας που είχε επέλθει πριν από 21 χρόνια και καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τα βιομηχανικά προϊόντα.
Ήθελαν να προσθέσουν αγροτικά προϊόντα, περισσότερες υπηρεσίες, επενδύσεις και κρατικές προμήθειες και να συμπεριλάβουν διατάξεις για τα εργασιακά πρότυπα και την προστασία του περιβάλλοντος.
«Μετά από αρκετούς μήνες έντονων διαπραγματεύσεων, σήμερα το απόγευμα καταλήξαμε σε μια συμφωνία κατ 'αρχήν για το εμπόριο και τις επενδύσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Μεξικού», δήλωσαν σε δήλωσή τους οι Ευρωπαίοι Επίτροποι Cecilia Malmstrom και Phil Hogan και ο υπουργός Οικονομίας του Μεξικού Ildefonso Guajardo.
Περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης