Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι βασικές πηγές αναταραχής για τη Wall Street είναι έτοιμες να επιστρέψουν

Goldman Sachs: Οι βασικές πηγές αναταραχής για τη Wall Street είναι έτοιμες να επιστρέψουν
Σχεδόν στα μισά του 2018, είναι ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι η ηρεμία που περιέβαλε το αμερικανικό χρηματιστήριο το 2017 δεν ήταν καθόλου κανονική
Οι αναλυτές της Golman Sachs αναφέρουν, πως μία νέα πηγή αστάθειας που έχει εμφανιστεί και στο παρελθόν είναι έτοιμη να επιστρέψει στα χρηματιστήρια το προσεχές διάστημα.
Σχεδόν στα μισά του 2018, είναι ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι η ηρεμία που περιέβαλε το αμερικανικό χρηματιστήριο το 2017 δεν ήταν καθόλου κανονική.
Η εμπορική πολιτική των ΗΠΑ, οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και οι κανονιστικές ρυθμίσεις για τις τεχνολογικές μετοχές είναι μερικά από τα σημεία – κλειδιά, που απασχόλησαν τις αγορές φέτος,
Η Goldman Sachs επισημαίνει τώρα μια άλλη πιθανή πηγή αστάθειας στον ορίζοντα: τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ στις 6 Νοεμβρίου 2018, όταν θα διεκδικηθούν από Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους οι θέσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.
«Η πολιτική αβεβαιότητα και η αστάθεια των μετοχών συνήθως, που καταγράφονται πάνω από το μέσο όρο κατά τα μέσα του έτους των εκλογών αυτών, αυξάνονται ιδιαίτερα τους τρεις μήνες πριν από τις εκλογές», αναφέρει ο στρατηγικός αναλυτής David Kostin, τον οποίο επικαλείται το Business Insider.
«Οι αμερικανικές μετοχές κατά κανόνα υπόκεινται σε μεγάλες διακυμάνσεις πριν από τις εκλογές αλλά όταν πλησιάζει η εκλογική διαδικασία λαμβάνει χώρα ένα ''ράλι'', αφού η πολιτική αβεβαιότητα εξασθενεί», συνεχίζει ο Kostin.  
«Οι προσεχείς εκλογές είναι ένας λόγος να αναμένουμε ότι τα σημερινά υψηλά επίπεδα αβεβαιότητας θα επιμείνουν τους επόμενους μήνες», σημειώνει.
Στις ενδιάμεσες εκλογές θα τεθεί προς αμφισβήτηση η πλειοψηφία των εδρών των Ρεπουμπλικάνων και στα δύο Σώματα.
Προσβλέπουν να αποφύγουν αυτό που συνέβη στους Δημοκρατικούς το 2010, όταν οι Ρεπουμπλικάνοι  κατέλαβαν τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Ο Kostin  επικαλείται τα δεδομένα της αγοράς και έρευνες, που υποδηλώνουν τι οι Δημοκρατικοί θα κερδίσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι θα διατηρήσουν την πλειοψηφία τους στη Γερουσία,  δημιουργώντας μία κατάσταση διχασμένης ηγεσίας στις ΗΠΑ.
Το σημερινό πολιτικό περιβάλλον υποδηλώνει ότι η αβεβαιότητα και η αστάθεια μπορεί να παραμείνει αυξημένη μετά τις εκλογές, δεδομένης της πιθανότητας ότι μια διχασμένη ηγεσία θα οδηγήσει σε ενισχυμένη αντιπολιτευτική φωνή στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, σημειώνει ο αναλυτής της Goldman Sachs.
Ενώ ο Kostin προβλέπει πιο ασταθείς αγορές  στο δρόμο προς τις εκλογές, υπάρχει πολύ λιγότερη σαφήνεια σχετικά με την πορεία των μετοχών.
 Οι αποδόσεις του S&P 500 ποικίλλουν ευρέως μετά τις νίκες Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων ενώ προειδοποιεί τους επενδυτές να μην δίνουν μεγαλύτερη σημασία από την πρέπουσα στις τιμές, που καταγράφονται στα μισά τους έτους
«Οι ιστορικοί συσχετισμοί μπορεί να είναι ένας πιο χρήσιμος οδηγός», είπε, προσθέτοντας ότι ο αμυντικός τομέας βρίσκεται πάντα σε άνοδο σε περιόδους πολιτικής αβεβαιότητας ενώ αντιθέτως σε πτώση βρίσκονται οι αντίστοιχοι της τεχνολογίας και των χρηματοοικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης