Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ένας νεκρός και 16 τραυματίες σε συγκρούσεις αστυνομίας - διαδηλωτών στη Μαγαδασκάρη

Reuters: Ένας νεκρός και 16 τραυματίες σε συγκρούσεις αστυνομίας - διαδηλωτών στη Μαγαδασκάρη
Σταδιακά η αστυνομία αποχώρησε από τον χώρο των επεισοδίων, έξω από το δημαρχείο, αφήνοντας 1.000 περίπου διαδηλωτές να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά
Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε το Σάββατο 21/4 όταν η αστυνομία της Μαγαδασκάρης έκανε χρήση χημικών σε διαδηλωτές της αντιπολίτευσης που διαμαρτύρονταν για τον εκλογικό νόμο, ο οποίος υποστηρίζουν ότι έχει σχεδιαστεί για να αποκλείσει τον υποψήφιό  τους από τις εκλογές, μεταδίδει το Reuters.
O διευθυντής του νοσοκομείου της πρωτεύουσας Ανταναναρίβο έκανε λόγο για 17 τραυματίες που διακομίστηκαν από το μεσημέρι ως τις 15:00 τοπική ώρα.
Ο ένας από τους τραυματίες υπέκυψε αργότερα, καθώς οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να τον σώσουν.
Τα περισσότερα τραύματα ήταν από κάνιστρα χημικών.
Οι υποστηρικτές του Marc Ravalomanana θεωρούν ότι ο νέος εκλογικός νόμος έχει στόχο να τον αποκλείσουν από τις εκλογές.
Ο Ravalomanana που ανατράπηκε από πραξικόπημα το 2009, συμμάχησε στη συνέχεια με τον διάδοχό του Andy  Rajoelina, ενάντια στον νυν πρόεδρο Hery Rajaonarimampianina.
Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας το Σάββατο 21/4, πριν η αστυνομία αρχίσει να κάνει χρήση χημικών.
Ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκανε επιθέσεις σε συναδέλφους του, όταν ζήτησαν την παραίτηση του προέδρου.
"Θέλαμε να κάνουμε αναφορά για τον εκλογικό νόμο και μας έστειλε τις δυνάμεις καταστολής" είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής για τον πρόεδρο.
Σταδιακά η αστυνομία αποχώρησε από τον χώρο των επεισοδίων, έξω από το δημαρχείο, αφήνοντας 1.000 περίπου διαδηλωτές να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά.
"Είμαστε εδώ, επειδή χρειαζόμαστε την ελευθερία του λόγου και διότι δεν συμφωνούμε με την αυταρχική κυβέρνηση" εξήγησε ένας 24χρονος διαδηλωτής.
Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι ο νέος εκλογικός νόμος απαιτεί από κάθε υποψήφιο για την προεδρία να αναφέρει καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον του, κάτι που είναι μειονέκτημα για τον Ravalomanana, ο οποίος είχε καταδικαστεί όταν ήταν εξόριστος το 2009.
Πάντως, ο ίδιος έχει πει ότι θα κατέβει στις εκλογές που θα γίνουν αργότερα το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης