Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

MetLife: Ανάπτυξη Συνολικών Εργασιών κατά 6,4% για τη χρήση του 2017

tags :
MetLife: Ανάπτυξη Συνολικών Εργασιών κατά 6,4% για τη χρήση του 2017
Ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης (φωτό), Διευθύνων Σύμβουλος της MetLIfe στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην επέτειο των 150 χρόνων, από την ίδρυση της MetLife
Στο πλαίσιο της ετήσιας εταιρικής εκδήλωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας βραβεύθηκαν οι συνεργάτες που διακρίθηκαν για την απόδοσή τους το 2017 η διοίκηση της MetLife ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του 2017 και την στρατηγική του 2018.
Ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης (φωτό), Διευθύνων Σύμβουλος της MetLIfe στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην επέτειο των 150 χρόνων, από την ίδρυση της MetLife, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
«Το 1935 μία επιχείρηση που ανήκε στον δείκτη S&P 500 είχε προσδόκιμο ζωής της τάξης των 90 ετών, ενώ σήμερα το προσδόκιμο ζωής μιας εταιρίας έχει μειωθεί μόλις στα 14 χρόνια.
Εμείς στη MetLife αμφισβητούμε τον εταιρικό αναλογιστικό πίνακα θνησιμότητας.
Μόνο 12 εταιρίες του FORTUNE 100, έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν το ορόσημο των 150 ετών και η MetLife είναι μία από αυτές.
Αυτή λοιπόν είναι η MetLife: μία παγκόσμια ασφαλιστική δύναμη.»
Επίσης τόνισε μεταξύ άλλων: «Το 2017, παρά το αρνητικό οικονομικό κλίμα στη χώρα μας, εμείς, για άλλη μια φορά, καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλους τους οικονομικούς στόχους και να κερδίσουμε τη 3η θέση ανάμεσα στις 26 εταιρίες της MetLife στο EMEA. Αυξήσαμε τις πωλήσεις και την κερδοφορία μας.
Παρουσιάσαμε ανάπτυξη 6,4% των συνολικών εργασιών μας, όταν η αγορά στο σύνολο της παρέμεινε σταθερή.
Επίσης, τη τελευταία πενταετία, μία περίοδο μεγάλων οικονομικών προκλήσεων για τη χώρα μας, όπου οι πολίτες είδαν το διαθέσιμο εισόδημα τους να μειώνεται σημαντικά, μια περίοδο χαμηλών επιτοκίων με αρνητικές συνέπειες για τη διεθνή ασφαλιστική βιομηχανία, μια περίοδο με μεγάλες αλλαγές στο εποπτικό πλαίσιο της ασφαλιστικής αγοράς πανευρωπαϊκά, εμείς καταφέραμε να προσαρμοστούμε και να αντιδράσουμε δυναμικά οδηγώντας τη MetLife ακόμη πιο ψηλά.»
Στη συνέχεια, ο κ. Γιώργος Ζερβουδάκης, επικεφαλής Face to Face Distribution και Ομαδικών Ασφαλίσεων της MetLife Ελλάδας ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του, από την εταιρεία και το δίκτυο αποκλειστικής διανομής της МеtLife, που, για μία ακόμη φορά, ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και έφεραν και πάλι θετικά αποτελέσματα, ικανοποιώντας όλους σχεδόν τους στόχους που είχαν τεθεί και δήλωσε, με τη σειρά του:
«Το 2017 παρουσιάσαμε αυξήσεις σε όλους τους επιμέρους τομείς της δραστηριότητας μας, και μάλιστα νέες αυξήσεις, επάνω στις αυξήσεις των προηγούμενων χρόνων, οι οποίες, συγκριτικά με το 2012, μάς φέρνουν 65% ψηλότερα σε επίπεδο νέας παραγωγής και 30% ψηλότερα στο συνολικό κύκλο εργασιών.
Διακρατήσαμε τα χαρτοφυλάκια μας, αυξήσαμε διακριτά τις νέες μας πωλήσεις και συνεπώς συνδυαστικά μεγαλώσαμε κατά 30%.
Παράλληλα, υλοποιήσαμε μία τεράστια προσαρμογή την τελευταία 5-ετία, τόσο σε επίπεδο προϊόντων όσο και σε επίπεδο διαδικασιών, γεγονός το οποίο κάνει ακόμη πιο θεαματικές, ηχηρές και ιδιαίτερες τις επιδόσεις αυτής της περιόδου.
Επιδόσεις βεβαίως που δεν ήρθαν από τύχη. Ήταν το αποτέλεσμα της συλλογικής μας απόφασης να διαφοροποιηθούμε, να μην υποκύψουμε στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, να πάμε κόντρα στο ρεύμα, να αξιοποιήσουμε τις όποιες ευκαιρίες ή να τις δημιουργήσουμε!
Αποφασίσαμε να χαράξουμε μία ξεχωριστή πορεία και το αποφασίσαμε όλοι μαζί. Η συλλογική απόφαση αντανακλά στις αντίστοιχες προσωπικές, δικές σας γενναίες αποφάσεις. Πήραμε τις σωστές αποφάσεις και τις εκτελέσαμε συντεταγμένα.
Άκουσα με πολλή προσοχή τον Δημήτρη να παραθέτει μία σειρά από γεγονότα και διακρίσεις που δίνουν μία καλή αίσθηση του μεγέθους του οργανισμού τον οποίο εκπροσωπούμε, της ιστορίας του αλλά και της ευρύτερης προσφοράς του στην κοινωνία. Διακρίσεις που πράγματι μας κάνουν να νιώθουμε απολύτως ασφαλείς κατά την καθημερινή άσκηση των καθηκόντων μας.
Το ίδιο καλά και περήφανα, ωστόσο, πρέπει να αισθάνεται και η μεγάλη αυτή εταιρία που έχει το προνόμιο να εκπροσωπείται σε αυτή τη μικρή γωνιά του παγκόσμιου χάρτη από την πανάξια αυτή ομάδα.
Γιατί, καλά είναι τα ορόσημα, καλές κι οι διακρίσεις, οι στρατηγικές, το ισχυρό brand name, αναγκαία και πολύτιμα τα κεφάλαια, σπουδαίο asset η υψηλή μας φερεγγυότητα αλλά αυτοί που δίνουν υπόσταση σε όλα αυτά, αυτοί που διαμορφώνουν τις εξελίξεις, αυτοί που δημιουργούν και εν τέλει γράφουν ιστορία είναι οι άνθρωποι και η MetLife, πέραν πάσης αμφιβολίας, στην Ελλάδα, έχει τους καλύτερους.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης