Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Μπροστά με 4,7 μονάδες η ΝΔ – Στο 21,4% έναντι 16,7% του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Alco: Μπροστά με 4,7 μονάδες η ΝΔ – Στο 21,4% έναντι 16,7% του ΣΥΡΙΖΑ
Πεντακομματική Βουλή με Χρυσή Αυγή (6%), Κίνημα Αλλαγής (5,4%) και ΚΚΕ (5,3%)
Προβάδισμα 4,7 μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, αν και φαίνεται πως δεν μπορεί να αναπτύξει μια ισχυρή δυναμική για να φτάσει στο στόχο της αυτοδυναμίας.
Επιπλέον, το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό των αναποφάσιστων που ανέρχεται στο 17,1% διατηρεί όλα τα σενάρια ανοιχτά για το εκλογικό αποτέλεσμα και ενισχύει τις ελπίδες του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και για ανατροπή των σημερινών πολιτικών ισορροπιών.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό τους News 24/7 η ΝΔ προηγείται με 21,4% έναντι 16,7% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.
Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το Κίνημα Αλλαγής με 5,4% και το ΚΚΕ με 5,3%, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα βρίσκονται κάτω του 2% με εξαίρεση τη Λαϊκή Ενότητα που λαμβάνει 2,5%.



Σταθερά υψηλά παραμένουν τα ποσοστά της απροσδιόριστης ψήφου, με τους αναποφάσιστους να ανέρχονται στο 17,1% και το 11,8% να υποστηρίζει ότι θα απέχει από την κάλπη.
Εντύπωση προκαλούν τα στοιχεία της έρευνας, σύμφωνα με την οποία το 44% των πολιτών υποστηρίζει πως μια κυβέρνηση της ΝΔ θα απέδιδε σε γενικές γραμμές τα ίδια αποτελέσματα με τη σημερινή, ενώ αυτοί που δηλώνουν ότι τα πράγματα θα πήγαιναν χειρότερα (26%) είναι περισσότεροι από αυτούς που υποστηρίζουν ότι θα πήγαιναν καλύτερα (21%).



Σε κάθε περίπτωση το 49% υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές το 2018 ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 33%.
Όσον αφορά το Σκοπιανό, το 50% υποστηρίζει ότι τα ελληνικά συμφέροντα υπηρετούνται από μία κοινά αποδεκτή λύση και όχι από το ισχύον καθεστώς (32%), ενώ περίπου ένας στους δύο (ποσοστό 51%) εκτιμά ότι η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να οδηγήσει σε όνομα του γειτονικού κράτους χωρίς τη λέξη «Μακεδονία».
Για την υπόθεση της Novartis, οι δύο στους τρεις ερωτηθέντες (ποσοστό 65%) θεωρούν ότι υποθέσεις που συζητήθηκαν τον τελευταίο καιρό (Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ) συνιστούν σκάνδαλα, στα οποία υπάρχει εμπλοκή και πολιτικών προσώπων, ενώ μόλις το 16% κάνει λόγο για σκευωρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης