Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή άνοδος στη Wall Street, μετά από ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα - Συρία και Fed στο επίκεντρο

Οριακή άνοδος στη Wall Street, μετά από ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα - Συρία και Fed στο επίκεντρο
Με οριακή άνοδο άνοιξε η Wall Street, στον απόηχο ορισμένων ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων
Με οριακή άνοδο άνοιξε σήμερα (18/4/2018) η Wall Street, στον απόηχο ορισμένων ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ στο επίκεντρο της προσοχής παραμένουν οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η επικείμενη Beige Book της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχυόταν κατά 0,1% στις 24.813 μονάδες, ο S&P 500 σημείωνε άνοδο 0,3% στις 2.714 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,2% υψηλότερα, στις 7.295 μονάδες.

Η μετοχή της Morgan Stanley άνοιξε με κέρδη άνω του 2%, καθώς η αμερικανική τράπεζα ανέφερε μια σημαντική άνοδο στα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου του 2018, δεχόμενα ώθηση από τους χαμηλότερους φόρους, καθώς και από την αυξημένη δραστηριότητα στις αγορές.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της Morgan Stanley «εκτοξεύτηκαν» κατά 38%, στα 2,67 δισ. δολ. ή 1,45 δολ. ανά μετοχή, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν τα κέρδη να διαμορφωθούν στα 1,26 δολ. ανά μετοχή.
Παράλληλα, τα έσοδα της Morgan Stanley ενισχύθηκαν στα 11,08 δισ. δολ. από 9,75 δισ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στα 10,36 δισ. δολ.
Υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο James Gorman, η Morgan Stanley αναμένεται να ολοκληρώσει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσής της, που έχει σχεδιαστεί ώστε να καθιστά τα έσοδα περισσότερο προβλέψιμα καθώς και να μειώσεις τους κινδύνους.
Τον περασμένο Ιανουάριο, η τράπεζα έθεσε τους νέους της οικονομικούς στόχους, οι περισσότεροι εκ των οποίων φαίνονται εύκολα προσπελάσιμοι, ιδίως λόγω των φορολογικών περικοπών.
Με κέρδη άνω του 2% άνοιξε και η μετοχή της United Airlines, καθώς η εταιρεία ανέφερε αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών για το α’ τρίμηνο του 2018.
Η περίοδος δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων έχει ξεκινήσει θετικά.
Σύμφωνα με την Thomson Reuters I/B/E/S, από τις εταιρείες του δείκτη - βαρόμετρου S&P 500 που έχουν ήδη δημοσιεύσει αποτελέσματα, το 74% έχουν αναφέρει κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες και το 79% καλύτερες πωλήσεις.
Την ίδια ώρα, τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στην «Beige Book» που αναμένεται να δημοσιεύσει σήμερα η Fed, προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
Ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan, τάχθηκε σήμερα υπέρ δύο ακόμη αυξήσεων των επιτοκίων εντός του 2018, πέραν της μίας που έχει ήδη πραγματοποιηθεί, προειδοποιώντας ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να «συσφίξει» τη νομισματική της πολιτική με υπομονή και σταδιακά.
Μιλώντας στο δίκτυο «Fox Business», ο Kaplan προειδοποίησε ακόμη ότι η ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ θα μετριαστεί το 2019 και το 2020, ενώ προέβλεψε ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης