Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morgan Stanley: «Άλμα» +38% στα κέρδη για το α΄ τρίμηνο 2018, στα 2,67 δισ. δολ. - Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών

Morgan Stanley: «Άλμα» +38% στα κέρδη για το α΄ τρίμηνο 2018, στα 2,67 δισ. δολ. - Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Τα έσοδα της αμερικανικής τράπεζας ενισχύθηκαν στα 11,08 δισ. δολ. έναντι 9,75 δισ. δολ. το πρώτο τρίμηνο του 2017
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής τράπεζας Morgan Stanley για το πρώτο τρίμηνο του 2018, δεχόμενα ώθηση από τους χαμηλότερους φόρους, καθώς και από την αυξημένη δραστηριότητα στις αγορές.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής τράπεζας ενισχύθηκαν κατά +38%, στα 2,67 δισ. δολ. ή 1,45 δολ. ανά μετοχή, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν τα κέρδη να διαμορφωθούν στα 1,26 δολ. ανά μετοχή.
Παράλληλα, τα έσοδα της Morgan Stanley ενισχύθηκαν στα 11,08 δισ. δολ. έναντι 9,75 δισ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στα 10,36 δισ. δολ.
Σε ότι αφορά τα έσοδα της τράπεζας από τον τομέα διαχείρησης πλούτου, σημειώθηκε άνοδος στα 4,37 δισ. δολ. έναντι 4,06 δισ. δολ. το πρώτο τρίμηνο του 2017, ενώ άνοδος σημειώθηκε και στα έσοδα από τον τομέα επενδύσεων, και συγκεκριμένα στα 718 εκατ. δολ. έναντι 609 εκατ. δολ. το προηγούμενο τρίμηνο.
Υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο James Gorman, η Morgan Stanley αναμένεται να ολοκληρώσει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσής της, που έχει σχεδιαστεί ώστε να καθιστά τα έσοδα περισσότερο προβλέψιμα καθώς και να μειώσεις τους κινδύνους.
Τον περασμένο Ιανουάριο, η τράπεζα έθεσε τους νέους της οικονομικούς στόχους, οι περισσότεροι εκ των οποίων φαίνονται εύκολα προσπελάσιμοι, ιδίως λόγω των φορολογικών περικοπών.
Σημειώνεται ότι η Morgan Stanley έρχεται να προστεθεί στη λίστα των αμερικανικών τραπεζών που ανέφεραν κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης