Τελευταία Νέα
Πολιτική

Palmos Analysis: Μπροστά με 20,8% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (11,9%) – Μετέωρο το 41,7% των ψηφοφόρων

Palmos Analysis: Μπροστά με 20,8% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (11,9%) – Μετέωρο το 41,7% των ψηφοφόρων
Οι περισσότεροι από τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015
Ισχυρό προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αν και η αβεβαιότητα σχετικά με το αποτέλεσμα των επόμενων εθνικών εκλογών παραμένει δεδομένου ότι σχεδόν το 42% των ψηφοφόρων υποστηρίζει πως είναι αναποφάσιστο ή ότι θα ψηφίσει λευκό ή ότι δεν θα πάει στις κάλπες.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό της ιστοσελίδας tvxs, η ΝΔ λαμβάνει το 20,8% στην πρόθεση ψήφου έναντι 11,9% του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθούν ΚΚΕ και Κίνημα Αλλαγής με 5,2%, η Χρυσή Αυγή με 5% ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα έχουν ποσοστά κάτω του 2%.



Βάσει της μέτρησης, η ΝΔ καταγράφει μείωση της συσπείρωσης της (στο 68% από 82% που ήταν πριν από έναν χρόνο ενώ καθίσταται σαφές πως δεν διαθέτει τη δυναμική για να φτάσει σε ποσοστά που θα της δώσουν την αυτοδυναμία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε πολύ χαμηλά ποσοστά (οριακά ενισχυμένος από 10,6% που ήταν πριν έναν χρόνο), αν και αυτό που επισημαίνεται είναι ότι έχουν περιοριστεί οι διαρροές των ψηφοφόρων του προς άλλα κόμματα.
Από τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα είναι ότι το 41,7% των πολιτών παραμένει μετέωρο ως προς το τι θα πράξει στις επόμενες εκλογές.
Από αυτό το 41,7%, το 23,8% λέει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσει, το 6,8% προσανατολίζεται στο λευκό ή άκυρο ενώ το 8,9% επιλέγει την αποχή.
Υπάρχει όμως ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο, το οποίο αφήνει ανοιχτά όλα τα σενάρια τις επόμενες εκλογές.
Ότι δηλαδή οι περισσότεροι από τους αναποφάσιστους είχαν ψηφίσει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 το ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά τα θέματα της οικονομίας και τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το χρέος, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, και μάλιστα διακομματικά (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) κρίνει ως πολύ σημαντική τη ρύθμιση του χρέους.
Ειδικότερα σε ποσοστό 62% δηλώνουν πως η ρύθμιση του χρέους είναι πολύ σημαντική για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και τη χώρα και 19% ως αρκετά σημαντική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης